Telefonát, který Česku může přinést zlato. Pastrňák s Nečasem před MS probírali zásadní téma

Národní tým očekává po výhře nad Rakouskem 4:0 příjezd dvou největších hvězd z NHL. Martin Nečas už dokonce s Davidem Pastrňákem řešili pro mistrovství světa zásadní téma.

i Zdroj fotografie: NHL.com
                   

Je to jisté. České hokejisty posílí na domácím mistrovství světa v Praze útočník Martin Nečas z Caroliny. Hurricanes skončila sezona NHL po šestizápasové sérii ve 2. kole play off s New York Rangers (2:4). K národnímu týmu by se měl Nečas připojit už dnes. Martin má obrovskou motivaci v Praze hrát. Zdravotní prohlídku si udělal velice rychle. Je natěšený na šampionát,“ prohlásil při setkání s médii generální manažer reprezentace Petr Nedvěd.

Nečas: Je to bolestivé

Zdravotně to však s Nečasem není úplně ideální. „Je trochu dobitej, má zlomený prst na noze a pochroumaná žebra. Ten prst má po nástřelu, což není zranění, které by se mělo zhoršovat. Je to bolestivý, ale opícháte to nebo hrajete pod prášky,“ řekl v rozhovoru pro iSport jeho otec Martin Nečas starší.

Zároveň prozradil, že syn už si volal i s Davidem Pastrňákem, o jehož výkonech ve vyřazovací části NHL jsme také psali na SportechŽivě. Detaily jejich telefonátu jsou jasné. Řešili to nejdůležitější. Kdy a za jakých podmínek kanonýr Bostonu do Prahy také přiletí a co všechno má polámaného. „Martin už si s Pastou volal. Ale on pořád hraje play off a já neznám moc hráčů, kteří by vám řekli, že chtějí vypadnout ze Stanley Cupu a vyrazit na mistrovství světa,“ uvedl v pátek Nečas starší pro iSport. To ještě netušil, že v noci na dnešek Pastrňákův Boston také vypadne (2:4 s Floridou). I pro něj je tedy cesta na MS volná.

Opora Caroliny

Pětadvacetiletý Nečas byl v minulé sezoně nejproduktivnějším hráčem Caroliny v základní části NHL. V tomto ročníku byl čtvrtý, za 77 zápasů si připsal 53 bodů díky 24 gólům a 29 asistencí. Čtvrtý byl rovněž mezi střelci. K hlavním tahounům ofenzivy Hurricanes patřil i v play off. Během 11 startů zaznamenal čtyři branky a pět nahrávek.

Útočník s fyzičkou průměrného číšníka hraje za Česko na mistrovství světa. Na jeho umění ale všichni spoléhají

Na svém druhém seniorském MS se rodák ze Žďáru nad Sázavou představí i přesto, že mu končí dvouletá smlouva na celkem šest milionů dolarů a zatím nepodepsal novou. Může se tak stát chráněným volným hráčem. Martin patří v Carolině k nejlepším hráčům, hlavně v ofenzivě. To samé od něho očekáváme i tady na mistrovství světa. Je to rozdílový hráč a určitě nám pomůže. Hlavně na přesilovkách, které nám teď úplně neklapou,“ dodal Nedvěd.

Jestli si doteď trenéři stěžovali na to, že mužstvu nejdou přesilovky, Nečas s Pastrňákem jejich chmury rozeženou. S takovými hráči z MS musí cinknout zlato.

Zajistí útočná esa z NHL Česku zlato z MS? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
94 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články