Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Neděle 2. června 2024  |  Svátek má Jarmil
Bez reklam

Hudební odpoledne v Jihlavě: Park Gustava Mahlera ožije hodinu po poledni

Zvuky, řinčení, hudba i zpěv se budou v sobotu odpoledne linout z Parku Gustava Mahlera. V jednu hodinu odpoledne tam začíná bohatý program pro hudební nadšence.

Hudební hřiště zahrnuje kreativní workshopy a interaktivní instalace. Návštěvníci tam mohou objevovat nové hudební světy a hravost zvukového umění. „Mezi místní hosty  workshopů patří Predrag Duronjić se svou materiálově tvůrčí vynalézavostí hudebních nástrojů a Lenka Oberreiterová, která s vámi rozehraje hladinu vodního zvonu,“ vzkázala Lucie Maxová z jihlavské radnice.

Lidé si mohou vyrobit vlastní hudební nástroj a poznají zvukové vlastnosti odpadových předmětů. Městem projde bubenický průvod a nebude chybět ani divadlo pro děti. Tradiční Erbenova Jabloňová panna bude vyprávěná pomocí gramofonových desek a dalšího haraburdí.

Zvuková stezka ve znamení Gustava Mahlera

Perličkou na závěr pak bude křest zvukové stezky. Ta spojí Park Gustava Mahlera s online prostředím a dovede veřejnost až do Domu Gustava Mahlera. Pro nejmenší návštěvníky budou nachystaná speciální zvuková herní zastavení.

Velký den pro desetiletého Gustava Mahlera. V roce 1870 měl v Jihlavě svůj první velký klavírní koncert

Dnes je to přesně 153 let, kdy v Jihlavě se svým velkým klavírním koncertem poprvé vystupoval velikán Gustav Mahler. Nadějnému hudebníkovi bylo tehdy teprve deset let. V Jihlavě vystupoval během své hudební kariéry tento slavný rodák z Vysočiny...

„Hudební hřiště je vyvrcholením projektu Mahler je hudba! 2. Na programu akce se podílí Základní umělecká škola Jihlava, stejně jako lektoři projektu Matěj Kolář, Ondřej Vítů, Petr Bradáček a Hana Dočkalová,“ poznemanala Lucie Maxová. Akce je zapojená do doprovodného programu Mahler Jihlava – Hudba tisíců, který bude tento den slavnostně zahájený.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Město Jihlava | Zdroj Město Jihlava

Štítky park Gustava Mahlera. hudební hřiště, Dům Gustava Mahlera, hudební nástroj, hudba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hudební odpoledne v Jihlavě: Park Gustava Mahlera ožije hodinu po poledni | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.