Nečas myslel na přílet do Prahy hned po skončení v play-off NHL. Pohmožděná žebra vyloučil

Pětadvacetiletý útočník Martin Nečas i přes zpoždění letu z Ameriky do Česka je již v Praze a krátce po připojení k národnímu mužstvu se vyjádřil pro česká média. Uvedl, že prakticky hned po konci v play-off NHL s Carolinou nepřemýšlel nad ničím jiným než nad tím, jak se co nejrychleji přesunout do dějiště světového šampionátu, tedy do Prahy. Jak sám také řekl, nejraději by už nastoupil večer proti Británii a zároveň vyvrátil, že by snad měl něco se žebry.

Na Nečasovi bylo znát, že už je v Praze a že bude moct zažít krátce po vypadnutí z bojů o Stanley Cup zápasový zápřah před diváckou kulisou, kterou tu čeští fanoušci dokáží pokaždé vytvořit. "Tohle je srdeční záležitost, za český nároďák v Česku. Myslím si, že je to sen každého českého hráče zahrát si mistrovství doma. Prvně má člověk myšlenku uhrát play-off a vyhrát Stanley Cup. Jakmile jsme vypadli, moje myšlenky mířily k mistrovství. Jsem rád, že jsem se připojil co nejdřív a že tady můžu být," nechal se slyšet Nečas v rozhovoru s novináři. "Viděl jsem každý zápas až na ten poslední, kdy jsme to nestíhali… Myslím si, že kluci zatím hráli dobře. Fanoušci kluky ženou dopředu. Měl jsem z toho až husí kůži, když jsem viděl, kolik lidí chodí na zápasy nejen Čechů, ale i ostatních. Psal jsem si i s ostatními kluky, které znám z Kanady a říkali, že jsou nadšení," prozradil dále.

Potvrdil, že by rád co nejrychleji do akce, ideálně už v sobotu večer proti Britům. "Uvidíme, já jsem ready. Nepřijel jsem sem odpočívat. Myslím, že bude dobrý to začít hned s Brity," řekl konkrétně s tím, že ještě úplně neví, kam ho trenéři do sestavy zařadí. "Dozvíme se to všichni večer. Jsem tady jen chvilku, je to tady všechno narychlo. Měl jsem nějaký rychlý mítink s trenéry, ale uvidíme večer," sdělil bývalý hokejista Brna a odchovanec Žďáru nad Sázavou.

Ten pak také prozradil, jak rychlý byl proces mezi koncem Caroliny v play-off NHL a jeho připojením se k mužstvu v Praze. "Udělal jsem hned výstupní prohlídku s doktory po zápase. Měl jsem zájem a vím, jak to bylo časově tady s nároďákem. Snažil jsem se to udělat co nejrychleji, další den ráno jsem měl mítink s trenéry a odpoledne jsem vyrazil. Jsem rád, že jsem tady a že to tady můžeme začít."

Nečas se taktéž vyjádřil ke svému zdravotnímu stavu, přičemž popřel slova svého otce o pohmožděných žebrech. "To nevím, kde na to přišel, ale samozřejmě nějaké šrámy tam jsou. To si nechám pro sebe. Není to nic, co mi brání hrát," vyloučil tak Nečas spekulace o několika zraněních, které by ho měly trápit. V tomto ohledu se Nečase zastal jeho kamarád gólman Petr Mrázek, jenž narážel i na to, že by snad do budoucna neměla Carolina s Nečasem počítat. "S Mrázou jsme dobří kamarádi a známe se. Úplně nechci komentovat tady Carolinu, jsem tady od toho, abych se staral o nároďák. Co bude v budoucnu, to uvidíme. To budu řešit až po mistrovství světa," řekl Nečas.

Je však pravdou, že tomuto účastníkovi světového šampionátu v roce 2018 končí s Carolinou dvouletá smlouva na tři miliony dolarů ročně a po sezóně se tím pádem tak stane chráněným volným hráčem na přestupovém trhu. V zákulisí NHL se pak skutečně mluví o tom, že s Nečasem už jeho dosavadní zaměstnavatel nepočítá. 

Související

Petr Pavel Prohlédněte si galerii

Pavel přijal mistry světa na Hradě. Rusové na MS nebyli právem, zdůraznil

Prezident Petr Pavel ve čtvrtek před polednem přijal na Pražském hradě hokejové mistry světa. Hlava státu členům národního týmu poděkovala za to, že díky triumfu na šampionátu v Praze a Ostravě alespoň na chvilku spojili národ. Reprezentantům už ve středu pogratuloval také premiér Petr Fiala (ODS). 

Více souvisejících

Hokej MS Martin Nečas

Aktuálně se děje

před 6 minutami

před 17 minutami

před 54 minutami

Teroristé Hamásu

Co bude po konci války v Gaze? Izrael má jasný plán

Izrael nesouhlasí s tím, aby hnutí Hamás nadále vládlo v Pásmu Gazy, a to ani během procesu ukončování tamní války. Toto stanovisko vyjádřil v neděli izraelský ministr obrany Joav Galant, který uvedl, že Izrael zkoumá alternativy vůči vládě této islamistické organizace, uvedla agentura Reuters.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Záchranné složky zasahují v Liberci po úderu blesku do stromu. (2.6.2024) Prohlédněte si galerii

Drama v Liberci: Nové informace o pacientech, které v Liberci zasáhl blesk

V nemocniční péče se po nedělním úderu blesku během bouřky v zámeckém parku v libereckých Vratislavicích nakonec ocitlo 22 lidí. Na místě včera zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Policie po ukončení zásahu uvedla, že zdravotníci pečují ve třech nemocnicích o 18 pacientů.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

včera

Severní Korea (KLDR)

Severní Korea přestane s posíláním balónů s odpadky. Jih ale varovala

KLDR v neděli oznámila, že dočasně přestane s posíláním balónů s odpadky přes hranici do Jižní Koreji. Komunistická diktatura nicméně varovala souseda, že se k této praxi vrátí, pokud Soul bude na její území posílat další aktivistické letáky namířené proti severokorejskému režimu.

včera

Bojové vozidlo pěchoty M2A4E1 Bradley.

VIDEO: Dvě ruská obrněná vozidla zničena americkým Bradleym

Bojové vozidlo pěchoty Bradley, darované Spojenými státy ukrajinské armádě, mělo zničit dva ruské obrněné transportéry na východní Ukrajině. Ukazují to nové záběry, které se objevily po oznámení Kyjeva o intenzivních bojích na východní frontě.

včera

včera

Donald Trump

Trump je ochoten jít do vězení, ale varoval před reakcí Američanů

Americký exprezident Donald Trump v neděli na Fox News uvedl, že by přijal případný trest, ať už by šlo o domácí či opravdové vězení. Podle republikánského politika by to ale nejspíš nepochopila veřejnost. Trump bez bližších detailů prohlásil, že by mohlo jít o zlomový okamžik. 

včera

včera

Olaf Scholz

NATO je připraveno se bránit proti Rusku, zopakoval Scholz

Cílem posílení východního křídla NATO je ukázat Rusku, že aliance bude v případě potřeby připravená bránit každý centimetr svého území, řekl německý kancléř Olaf Scholz podle Reuters v neděli v rámci projevu na Východoněmeckém ekonomickém fóru.

Aktualizováno včera

Záchranné složky zasahují v Liberci po úderu blesku do stromu. (2.6.2024) Prohlédněte si galerii

V Liberci udeřil blesk do zámeckého parku. Zraněných je 18 lidí

Zraněné si vyžádal v neděli odpoledne úder blesku během bouřky v zámeckém parku v libereckých Vratislavicích. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Zdravotníci pečují ve třech nemocnicích o 18 pacientů, uvedla policie po ukončení zásahu.

včera

Aby si Sparta začala hledat nového trenéra. Podle médií se měl Priske dohodnout s Feyenoordem

Vypadalo to pro mistrovskou fotbalovou Spartu na klidné léto, během něhož bude posilovat kádr tak, aby se dokázala připravit na očekávané boje o účast v Lize mistrů. Jenže nyní to vypadá, že bude muset řešit nejožehavější otázku v tuzemském fotbale. Kdo ji vlastně bude trénovat? Jak nizozemská, tak i dánská média mají už totiž za hotovou věc, že se dánský stratég Brian Priske dohodnul s Feyenoordem Rotterdam, přičemž smlouvu s tímto klubem by mohl podepsat už během příštího týdne. Zbývá se už jen prý domluvit na výši odstupného se Spartou.

Zdroj: David Holub

Další zprávy