Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Atletika ČR 2024

Miculyčová se v Šanghaji přiblížila účasti na olympijských hrách v BMX

Dvojnásobná mistryně Evropy ve freestyle BMX Iveta Miculyčová obsadila v Šanghaji v první části dvoudílné olympijské kvalifikace šesté místo a přiblížila se účasti na olympiádě v Paříži. Postoupí na ni 11 cyklistek, rozhodne druhý nominační závod od 20. do 23. června v Budapešti.

Iveta Miculyčová
zdroj: Reuters

Miculyčová skončila šestá už v páteční kvalifikaci a umístění v sobotním finále v Číně zopakovala. "S kvalifikací jsem zatím velice spokojená," hodnotila. Trenér Michael Beran dodal, že zatím "jedou podle plánu".

Je nám líto, video expirovalo.
Miculyčová se šestým místem v Šanghaji přiblížila Paříži

"První jízda byla trochu komplikovanější, nastalo pár chyb. Přiznám, že Ivet nebyla úplně čerstvá, protože měla horší spaní. Druhou jízdu si ale naštěstí pohlídala, i když s menšími chybami, ale na šesté místo to stačilo a to nám vyhovuje," řekl Beran s tím, že Miculyčová šetří s triky přes hlavu a nechtějí riskovat zranění. "Máme v plánu to rozbalit až na olympiádě," zdůraznil.

V Paříži se v závodu BMX představí 12 jezdkyň, maximálně dvě z jedné země. Jistou účast má zatím pouze jedna domácí reprezentantka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články