Oslavy Sparty: Krejčí dal pivo na ex, Kuchta sedl s lahví za volant, v akci majitel Křetínský. A to byl jen začátek

Pěti gólů Sparty v síti Mladé Boleslavi dalo razítko na obhajobu ligového titulu. A pak už se hráči pustili do bujarých oslav. Povoleno bylo úplně všechno.

i Zdroj fotografie: AC Sparta Praha
                   

Vše odstartoval sparťanský útočník Jan Kuchta. Čtyřmi vstřelenými góly v utkání 4. kola nadstavby zničil Mladou Boleslav. Jen o jednu trefu zaostal za rekordem české ligy Davida Lafaty. Hosté si vysokou výhrou 5:0 pojistili kolo před koncem obhajobu mistrovského titulu. Sedmadvacetiletý hráč paradoxně zazářil na hřišti klubu, jemuž šéfuje jeho tchán Josef Dufek. „Snad se budu mít kam vrátit. Doufám, že mě ještě nevystěhovali,“ uvedl Kuchta s úsměvem na tváři pro ČTK.

Sprška bublinek

Kolem osmé hodiny byl autobus s týmem Sparty připraven vyrazit z Mladé Boleslavi na cestu do Prahy. Hráči už měli zaslouženě trochu upito. Kapitán Ladislav Krejčí, o něhož mají enormní zájem kluby ze španělské a anglické ligy, ještě chvíli předtím ukázal, že umí vypít pivo na ex. Přidali se i ostatní. Zastávka na jedné benzinové pumpě pro doplnění zásob byla nutností. Spršku bublinek schytal kouč Brian Priske i řidič klubového autobusu, jak informoval iSport.

Korunu všemu nasadil kanonýr Kuchta, který ho s lahví šampaňského v ruce vystřídal za volantem. „Já to odřídím,“ žertoval střelec, který za posledních šest ligových zápasů zaznamenal devět branek. Velmi hlasitě si tak řekl o místo v týmu pro fotbalové Euro. Kuchta, o jehož přestupu ze Slavie jsme na SportechŽivě také psali, byl nejaktivnějším mužem jak na hřišti, tak i při oslavách. A to byl teprve začátek.

Sparta obhájila po 23 letech

Akce se přesunula na pražskou Letnou. Fotbalisté na domácí stadion dorazili kolem desáté a následně oslavovali před nadšenými fanoušky. Objevil se mezi nimi i majitel Daniel Křetínský. „Tento rok ukázal, že jsme nejlepší tým v České republice, byli jsme dominantní. 86 bodů je kvalitní výkon. Jsme hrdí, že se nám povedlo titul obhájit. Je to něco speciálního. Spartě se to povedlo naposledy před 23 lety. Teď to chceme vylepšit vítězstvím v poháru,“ upozornil Priske v rozhovoru s novináři na středeční finále proti Plzni.

Fotbalová Sparta prochází zásadní změnou. A stojí za tím geniální nápad šéfa Rosického

„Dvakrát za sebou, to už je určitá dominance. Asi taková je odpověď na to, kdo je momentálně nejlepším týmem v České republice. Sparta je zase železná,“ popíchl na dálku Ladislav Krejčí Slavii. Sparťanská vítězná jízda pokračovala. „Hoši, tak to bude dlouhá noc,“ hlásil jeden z nejproduktivnějších hráčů sezony Lukáš Haraslín. A byla. Kolem jedenácté večer už se hráči přesunuli z Letné do vyhlášeného baru Kozička. Ještě dlouho se z něj ozývalo: Šampioni, šampioni.

Viděli jste někdy silnější Spartu než letos? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
113 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články