I když olomoucké béčko nemůže postoupit, chce skončit na postupovém místě

Přidat na Seznam.cz

Až skončí základní část druhé české fotbalové ligy, může nastat svým způsobem kuriózní situace. Pokud na druhé či třetí příčce zůstane olomoucké béčko, dostane v baráži o nejvyšší soutěž šanci čtvrtý tým. „Pokud „B“ družstvo skončí na 1. až 3. (resp. v případě uplatnění níže popsaného pravidla o Redukovaném pořadí potenciálně až na 6.) místě II. ligy, nepostupuje ani nezískává právo účasti v baráži,“ stojí v Rozpisu celostátních soutěží.

Pro hráče olomouckého béčka se však nic nemění, rádi by nadále udrželi sérii výher. V tuto chvíli jsou na cifře osmi vítězství a doufají, že v neděli navlečou v Chrudimi už devátý vítězný „korálek“. „Budu se opakovat, ale tato série je neskutečně dlouhá. Našim cílem nyní nemůže být nic jiného, než bojovat o to, aby nebyla v posledních dvou kolech přerušena. Nechceme, aby skončila,“ podotkl trenér olomouckého B-týmu Tomáš Janotka.

I Chrudim patří mezi příjemná překvapení druhé ligy, na druhou stranu je pravda, že je v posledních třech zápasech postihla výsledková krize a na pátém místě už mají malou šanci se dostat na čtvtou příčku, která by se tedy měla stát též barážovou. Čtvrtý flek v tutu se šestibodovým náskokem drží Táborsko. „Její postavení v tabulce je úměrné její kvalitě i tomu, jak se prezentuje v soutěži. Má kvalitní hráče, dobrého trenéra. Tým Chrudimi ví, co chce hrát. Z tohoto pohledu nás čeká nesmírně těžká zkouška,“ nepodceňuje v žádném případě soupeře Janotka.

Janotka prozradil, že dostane posily z A-týmu. „V Chrudimi budeme doplněni o pár hráčů áčka, kteří nemají plnohodnotnou minutáž a vytížení.“

Právě zmiňované čtvrté Táborsko se na 90 procent místo Olomouce podívá do baráže. A v neděli to může potvrdit proti už jistému postupujícímu do první ligy Dukle. „Jsem přesvědčen, že Dukla u nás nastoupí v nejsilnějším složení. O naší sestavě máme jasno. Postavíme nejlepší jedenáctku, která, doufáme, zápas zvládne a zvítězíme. Naší motivací je dostat se v tabulce před Vyškov,“ řekl trenér Táborska Roman Nádvorník.

Jihočeši se ještě mohou pokusit předhonit v tabulce Vyškov, na který ztrácí jen bod. Vyškovští byli před jarními odvetami lídrem tabulky, ale náskok během několika měsíců prohospodařili. A hlavně poslední zápasy jim vůbec nevyšly, tři utkání = nula bodů…

Zdroj: sigmafotbal.cz , fctaborsko.cz