Gravel Sudomír kořistí cyklokrosařů

Druhý díl Českého poháru gravelistů hostily jihomoravské Sudoměřice...

Autor: Tomáš Ježek, Jan Brychta
Foto: Jan Brychta
Gravel Sudomír kořistí cyklokrosařů

Druhý závod Českého poháru na gravelu nesoucí název Gravel Bohemia Cup se odehrál v sobotu 18. května v malebné jihomoravské vinařské vísce Sudoměřice za krásného letního počasí. Dospělé kategorie čekalo pět 11 kilometrů dlouhých okruhů mezi sklípky, vinicemi, kolem kapliček, po polních a šterkových cestách i trávě a také přes dva brody.



Závodu od začátku dominovala dvojice Daniel Mayer (KC Hlinsko) a Tomáš Bakus (ČEZ Cyklo Team Tábor), která se vzdalovala stíhajícím skupinkám, do kterých se závod brzy rozdrobil. Až v posledních metrech pro sebe dokázal urvat vítězství hlinecký Mayer. Za touto dvojicí bojovala skupina, ze které byl nakonec nejrychlejší, a tedy třetí, Matěj Vik (ČEZ Cyklo Team Tábor). Všichni tři takto vystoupali na podium v kategorii 19-34. V kategorii 35-49 zvítězil Martin Zeithammer (EXTREME CYCLING TEAM). V kategorii 50 a více Patrik Müller (BIKEPART CYCLING), v ženách Kristýna Zemanová (Brilon racing team MB).



Vítězka kategorie žen, Královna cyklistiky a dvojnásobná medailistka ze světových šampionátů v cyklokrosu, Kristýna Zemanová, si po pauze po cyklokrosové sezoně opět nasadila závodní číslo a závod hodnotila takto: "Závod jsem si moc užila, bylo to skvěle připravené a zorganizované, pěkná a poctivá trať, rozhodně to nebylo zadarmo. Se svým výkonem jsem spokojená, na to, že to pro mě byla první větší intenzita, se mi jelo skvěle. Gravelů plánuji letos zařadit víc - teď už vlastně absolvuji celý zbytek českého poháru, největším cílem je samozřejmě gravelová republika."



Vítěz závodu mužů Daniel Mayer hodnotil svůj výkon následovně: "Dnešní gravel se mi líbil, i trať byla hezká, rychlá, to mi celkem sedělo. Pocitově poslední dny cítím, že se vrací bývalá forma, takže jsem rád, že se mi podařilo vyhrát, na gravel závody jezdím rád už jen proto, že se to podobá občas cyklokrosu. Těším se na mistrák u nás v Hlinsku, na který se budu snažit připravit."



Za podporu povedeného dne pořadatelé děkují zejména Generali pojišťovně a Jihomoravskému kraji, hlavním partnerům - firmám Tufo, Kalas a obci Sudoměřice, také Agentuře Cyklistika a Českému svazu cyklistiky.

GRAVEL BOHEMIA CUP SUDOMĚŘICE - VÝSLEDKY

Muži
1. Daniel Mayer (KC Hlinsko) 1:42:16
2. Tomáš Bakus (ČEZ Cyklo Team Tábor) 1:42:16
3. Matěj Vik (ČEZ Cyklo Team Tábor) 1:44:28
4. Martin Zeithamer (Extreme Cycling Team) 1:44:29
5. Pavel Žák (Cykloop.cz BT Morkovice) 1:45:12

 

Ženy
1. Kristýna Zemanová (Brilon Racing Team) 1:50:47
2. Kateřina Douděrová (BB COM Cycling Team) 1:57:40
3. Nikol Flašarová (Endorphin Republic) 2:03:04
4. Barbora Jeřábková (Brilon Racing Team) 2:07:16
5. Barbora Herren (Kome Klub Kraslice) 2:20:38

Kompletní výsledky ZDE

Přečteno - 2587x Tagy: gravel sudomír
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Ostatní závodyGrande Fondo Gravel Sudomír pro velký úspěch letos ještě jednou! Už tuto neděli
    Grande Fondo Gravel Sudomír pro velký úspěch letos ještě jednou! Už tuto neděli
  2. Ostatní závodyGravel Sudomír ve svém prvním ročníku nadchl
    Gravel Sudomír ve svém prvním ročníku nadchl

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.

redakční systém | ISSN 1803-5744