Slovenští hokejisté na světovém šampionátu padli s Lotyšskem po nájezdech, postup nemají jistý

Hokejisté Lotyšska porazili na mistrovství světa v Ostravě Slovensko 3:2 po samostatných nájezdech a udrželi se ve hře o postup do čtvrtfinále. Před závěrečnými zápasy ztrácejí Lotyši na Slováky tři body. Nedělní utkání rozhodl ve prospěch obhájců bronzových medailí v sedmé sérii nájezdů Dans Ločmelis.

Ostrava (Aktualizováno: 23:44 19. 5. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Slovenska padli s Lotyšskem po samostatných nájezdech

Hokejisté Slovenska padli s Lotyšskem po samostatných nájezdech | Foto: Zuzana Jarolímková | Zdroj: iROZHLAS.cz

Slováci vykročili za možnou pátou výhrou v řadě na turnaji aktivně a od první minuty soupeře přehrávali. Lotyše ale držel brankář Gudlevskis, který si hned v první minutě poradil s Pospíšilovou a poté i Tatarovou šancí.

Hokejovou reprezentaci posílí na mistrovství světa duo z Bostonu, do Prahy míří Pastrňák a Zacha

Číst článek

Ideální možnost dostat se do vedení mělo Slovensko v početních výhodách, v první třetině ale promarnilo hned tři a potvrdilo, že se mu tato herní činnost na MS nedaří. Horší bilanci využití přesilovek má zatím jen Polsko. Nejblíže otevření skóre byli Nemec a Slafkovský.

Lotyši ale vše ustáli a v 19. minutě udeřili z rychlého protiútoku, Brankář Hlavaj sice dokázal první Freibergsovo zakončení zneškodnit, puk se ale odrazil zpět do obránce Hradce Králové a do branky.

Gudlevskis si v úvodní části připsal 20 zákroků a víc práce měl i po přestávce. Překonat jej ale nedokázali Kudrna, Daňo ani Cehlárik. Lotyši, kteří Slovensko porazili ve třech z posledních čtyř zápasů na MS, se ale osmělovali i v útoku. Zahrozili v přesilovce, ve které nebezpečně střílel Egle, Jaks poté trefil tyč.

Na začátku závěrečné třetiny mohl srovnat Hudáček, šestý gól na turnaji ale nepřidal. Ve 43. minutě ale již Gudlevskise překonal Pospíšil, jenž zůstal sám před lotyšskou brankou a akci chladnokrevně zakončil. Inkasovaný gól ale Lotyše nabudil a řadu nebezpečných situací musel řešit Hlavaj.

Nerozhodný stav změnil až v 59. minutě Cehlárik, který využil ideální přihrávku Slafkovského. Lotyši ale dokázali na slovenský gól bleskově odpovědět a jen o 24 sekund později vyrovnal Cibulskis. Zápas se tak prodlužoval.

V nastavené pětiminutovce hrálo Lotyšsko hned dvakrát přesilovou hru, výborný Hlavaj ale svůj tým několikrát podržel. Duel tak rozhodly samostatné nájezdy, ve kterých byli úspěšnější Lotyši. Na slovenské straně se prosadil jen Slafkovský, na lotyšské dvakrát Ločmelis.

Mistrovství světa v hokeji:

Skupina B (Ostrava):

Slovensko - Lotyšsko 2:3 po sam. náj. (0:1, 0:0, 2:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 43. Pospíšil (Regenda, Ivan), 59. Celharik (Slafkovský, Hrivik) - 19. Freibergs (Rihards Bukarts, Indrašis), 59. Cibulskis (Indrašis), rozhodující nájezd Ločmelis. Rozhodčí: Ch. Holm (Švéd.), Vikman (Fin.) - Heffner, Hofer (oba Něm.). Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 9109.

MS v hokeji 2024

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme