Převrácené skore až před koncem pražského derby národních házenkářek Modřany - Čakovice 16:17


Třetí   květnovou neděli bylo na okraji Modřanské rokle na hřišti národní házené zdejšího Spartaku v čase kolem poledne  rušno.  Modřanské házenkářky se zde utkaly v pražském prvoligovém  derby s házenkářkami Čakovic ve skupině E o udržení v duelu, který hostující tým na jeho konci převrátil ve svůj prospěch.



Skutečně,  Modřany vedly téměř padesát minut hry, ale při dosažení čtrnácté branky jejich palebná síla na chvíli zamrzla  a využily  toho Čakovice, které převrátily vedení ve svůj prospěch a už jej udržely.

Na zamrznuté modřanské úspěšně střelbě měla  podíl čakovická brankářka dvacetiletá studentka Lesnické a dřevařské fakulty České zemědělské univerzity Pavla Hanousková, která právě v té závěrečné desetiminutovce  vyrážela rukama i tělem nebo vykopávala střídavě oběma nohama každý míč, který letěl na její branku.

  Jak říkám  ...



"Jelikož národní házenou hraju už šest let,  tak tohle derby nebylo  mé  první. Nakonec s hráčkami Modřan se známe dlouho  a jako brankářka vím i o některých střeleckých fintách jejich útočnic.  To ovšem neznamená, že když pár minut Modřany nedaly žádnou branku, že by to bylo  zásluhou mé zázračné brankářské dovednosti, ale  spíše to byla náhoda," okomentovala pro Čakovice vítězné utkání brankářka Pavla Hanousková.

Utkání Modřany - Čakovice rozhodoval civilním povolání učitel Pavel Souček ze Stupna, pro něhož to o víkendu nebylo je jediné  utkání, které řídil. 


  Jak říkám  ...


"Vstával jsem kolem páté hodiny, neboť jsem pískal v  Modřanech ještě  dopolední zápas mužů a teprve poté to derby žen. Ale další rozhodování mne čeká ještě jedno a to v Řevnicích, které stihnu odpískat při zastávce na  své cestě domů. Všechno to lze stihnout, neboť železniční spojení na trase Plzeň - Praha je časté a spolehlivé," prozradil pro SportovníListy.cz bývalý hráč národní házené  a současný rozhodčí Pavel Souček, který v derby Modřany - Čakovice odpískal dohromady 33 branek.






Praha -  Modřany 19. května 2022





     Národní házená                                                                                                         


Skupina E o udržení žen

Spartak Modřany - TJ Avia Čakovice  16:17 (10:9)

Body: Mašťálková Anna 6, Jirásková Kristýna 5, Grohmannová Kateřina 3, Malá Eva 1,  Jindrychová Petra 1  - Špatková Barbora 8, Krupičková Tereza 4, Jermanová Zuzana 4, Švecová Eva 1  * Rozhodoval Pavel Souček.





Líbil se vám článek? Máte k němu nějakou připomínku nebo zajímá vás diskuse k němu? Více na facebookovém profilu webu SportovníListy.cz 
zde.




(Petr Skála pro SportovníListy.cz, foto: Petr Skála)

Odvrátí fotbalový svaz pohromu?

2.6.2024 09:00:00

Pořádná finanční rána hrozí fotbalovému svazu. Poté, co se vzdal řízení nejvyšší ligové soutěže, je pro něj MOL cup, který pořádá klenotem. Což je ale bohužel něco, co svaz příliš neumí. Nejde z...