Účast Pastrňáka na MS v Praze přijde pěkně draho. Čeští fanoušci dokonce mluví o sbírce

Čeští fanoušci se dočkají největší možné hvězdy. Národní tým na domácím mistrovství světa v hokeji posílí i útočník David Pastrňák. Nebude to ale levné.

i Zdroj fotografie: IIHF
                   

Útočníci David Pastrňák s Pavlem Zachou z Bostonu prošli v týmu Bruins výstupní zdravotní prohlídkou a posílí české hokejisty na mistrovství světa v Praze. K mužstvu kouče Radima Rulíka by se měli připojit už dnes. Stihnout by tak měli poslední vystoupení národního týmu v základní skupině v úterý od 20:20 proti Kanadě.

Prohlídky bez komplikací

„David Pastrňák s Pavlem Zachou projevili po vypadnutí Bostonu z play off velký zájem na mistrovství světa dorazit. Zdravotní prohlídky proběhly bez komplikací a klub tedy oběma hráčům umožnil start na letošním světovém šampionátu,popsal v tiskové zprávě Českého hokeje generální manažer Petr Nedvěd. V sobotu v mužstvu přivítal i Martina Nečase z Caroliny, o němž jsme také psali na SportechŽivě.

V souvislosti s příletem nezářivější opory české reprezentace se začala řešit otázka, jak drahá bude úrazová pojistka. Levné to pro hokejový svaz rozhodně nebude, zvlášť když jde pouze o maximálně sedm dní. „Pastrňák má sedmiletý kontrakt s průměrným příjmem 11,25 milionů dolarů ročně. Podle mých informací zaplatí hokejový svaz za pojistku cca 100 tisíc dolarů, tedy asi 2,3 milionu korun,“ napsal na platformě X respektovaný novinář Zdeněk Janda z Deníku Sport.

Nastoupí Pastrňák proti Kanadě?

Jeho glosu vtipně okomentoval jeden z českých fanoušků. „Ať klidně vyhlásí sbírku. Myslím, že národ rád přispěje,“ reagoval na sociální síti Míra. Má ale vlastně pravdu. Hokejová horečka se v Česku blíží vrcholu. Návštěvnost zápasů v Praze a Ostravě atakuje světový rekord z posledního domácího šampionátu v roce 2015. A navíc se blíží velké zápasy. Už zítra se Rulíkův tým postaví Kanadě a ve čtvrtek večer ho čeká čtvrtfinále.

Hokejový Rosický na MS ničí soupeře nechytatelnou kličkou. Přitom už dávno mohl mít po kariéře

Duel s Kanadou už by Pastrňák se Zachou, jejichž Boston vyřadila z play off NHL v noci na sobotu Florida (série 2:4), měli zvládnout. „Pondělní trénink ještě David s Pavlem s největší pravděpodobností nestihnou. Poprvé by se měli na ledě objevit v úterý během ranního rozbruslení před utkáním proti Kanadě. Jejich případné zařazení do zápasové soupisky bude na rozhodnutí trenérů,“ doplnil Nedvěd.

Sedmadvacetiletý Pastrňák startoval už na čtyřech světových šampionátech (2016 až 2018 a 2022) a má průměr více než bodu na zápas. Za 28 utkání nastřádal 29 bodů díky 13 gólům a 16 asistencím. Před dvěma lety v Tampere výrazně pomohl českému týmu ukončit ziskem bronzu desetileté čekání na medaili z velké akce. Stejně starý Zacha za A-tým dosud nenastoupil.

Dotáhne Pastrňák český tým k medaili z MS? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
115 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články