‚Statistiky jsou hezké, ale jsme tady kvůli něčemu jinému.‘ Kapitán Červenka touží po týmovém úspěchu

Kapitánské céčko většinou ve sportovních týmech patří buď těm nejlepším, nejzkušenějším, nebo těm, kteří dobře pracují v kolektivu. V české hokejové reprezentaci všechny tyto role spojuje osmatřicetiletý útočník Roman Červenka.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán české hokejové reprezentace Roman Červenka se blýskl čtyřmi asistencemi

Kapitánské céčko neodmyslitelně patří k dresu Romana Červenky | Foto: Zuzana Jarolímková | Zdroj: iROZHLAS.cz

Čeští hokejisté se na mistrovství světa připravují na závěrečný duel základní skupiny. V úterý od 16.20 nastoupí v přímém přenosu Radiožurnálu a Radiožurnálu Sport proti Kanadě. V sestavě by nemělo chybět duo bostonských posil David Pastrňák a Pavel Zacha, ale ani kapitán národního týmu Roman Červenka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říká o roli kapitána Romana Červenky jeho spoluhráč Radko Gudas

Červenka zatím plní roli reprezentačního lídra znamenitě. Na aktuálním světovém šampionátu je vysoko v kanadském bodování, kromě dvou branek nasbíral i šest asistencí. Proti Velké Británii se podílel na všech čtyřech českých trefách.

„Je vidět, že je pořád jedním z nejlepších hráčů v naší republice. Jsme hrozně rádi, že má takovou formu a dokáže nás táhnout do takových zápasů. Jsem rád, že s ním můžu hrát v jednom týmu,“ adresoval slova chvály svému kapitánovi obránce Radko Gudas. „Až tak bych to asi nepřeháněl,“ navázal osmatřicetiletý útočník švýcarského Rapperswilu na slova spoluhráče.

Jágrův rekord

Červenka je v samostatné historii nově nejproduktivnějším Čechem na mistrovství světa. I když kolem překonání rekordu Jaromíra Jágra panovaly určité zmatky.

„Mně původně řekli, že ztrácím na Jardu bod. Jsem hlavně rád, že tady můžu pořád být a pomáhat týmu. Samozřejmě, statistiky jsou hezké, ale na druhou stranu jsme tady kvůli něčemu jinému. Chceme být v turnaji úspěšní,“ zůstal nohama na zemi Červenka. 

Na světových šampionátech od rozdělení federace získal Červenka 74 kanadských bodů, což je o čtyři víc, než posbíral Jágr. Další bude moci přidat v úterý v zápase s Kanadou, kde by se na ledě mohl setkat s posilami ze zámoří, útočníky Zachou a Pastrňákem. Spolu s Pastrňákem v jedné formaci pomohl Česku k bronzu na mistrovství před dvěma lety.

„Jsou to obrovské posily, sílu mančaftu to stoprocentně zvedne. O tom není pochyb,“ dodal kapitán české hokejové reprezentace.

MS v hokeji 2024

František Typovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme