Zápas Čechů s Rakouskem byl na ČT zatím nejsledovanější na letošním MS v hokeji

Páteční zápas Česka s Rakouskem na MS v ledním hokeji byl zatím na kanále ČT Sport s 1,88 milionu diváků nejsledovanější v rámci letošního šampionátu. Překonal tak i utkání ČR-Švýcarsko. Celkově si utkání o zajištění postupu ze skupiny nenechalo ujít 48,9 procenta diváků u televize. Alespoň na chvíli si jej pustilo 2,7 milionu lidí. Vyplývá to z informací České televize.

Další víkendový zápas Česko – Velká Británie vidělo v sobotu 1,6 milionu diváků, tedy 44,2 procenta všech u televizních obrazovek. Dosavadní průměrná sledovanost českých zápasů se pohybuje okolo 1,7 milionu a je tak o přibližně 650.000 diváků vyšší než loni.

»Celkový zásah MS v hokeji 2024 je 5,253 milionu diváků. Zásah je vyšší než v letech 2021 až 2023, přibližně na úrovni let 2017 až 2018,« uvedl Martin Klimeš z tiskového oddělení České televize.

Česko v pátek porazilo Rakousko 4:0 a získalo tak jistotu postupu do čtvrtfinále. V sobotu pak český tým přidal vítězství nad celkem Velké Británie 4:1. V úterý bude hrát národní tým s Kanadou.

(čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy