Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 3. června 2024

Svátek slaví Tamara, zítra Dalibor

Král škrtl princeznu Kate z důležité delegace! Nemocní nedrží pospolu?

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Král škrtl princeznu Kate z důležité delegace! Nemocní nedrží pospolu?

Andrea Malá

20. května 2024 14:42

Catherine, princezna z Walesu (princezna Kate)

Za zlověstné signály mohou někteří Britové považovat poslední informace zevnitř monarchie. Zatímco král Karel III. se vrátil k povinnostem a chystá se dokonce do ciziny, princezna Kate, která si vyslechla stejnou diagnózu, se nadále drží v ústraní. Nebude ani součástí královské delegace do zahraničí. 

Jak jsme již informovali, britský král Karel III. se začátkem června ve Francii zúčastní vzpomínkových akcí u příležitosti 80. výročí vylodění spojenců. Půjde o jeho první zahraniční cestu od té doby, co mu bylo diagnostikováno onkologické onemocnění, uvedla AFP.

Podle BBC ale panovník nebude jediným přítomným členem britské královské rodiny. Společně s ním se zúčastní ceremonie také královna Camilla a jeho starší syn William. Princezna Kate, která se stejně jako hlava rodiny potýká s rakovinou, zůstane na Ostrovech.

Princezna Kate v březnu sdělila veřejnosti, že u ní lékaři odhalili rakovinu. Ve zveřejněném videu uvedla, že plánovaná lednová operace břicha byla úspěšná. Podle jejích slov se původně předpokládalo, že nejde o onkologický problém. Poslední testy ho však potvrdily. 

"Byl to, samozřejmě, obrovský šok a spolu s Williamem jsme dělali všechno pro to, abychom to zpracovali a zařídili se s ohledem na naši rodinu," uvedla trojnásobná matka. Lékaři jí doporučili, aby se podrobila chemoterapii. "Trvalo mi, než jsem se zotavila z této těžké operace a mohla začít léčbu," vysvětlila. 

Kensingtonský palác nezveřejnil, s jakým typem rakoviny se princezna potýká. Monarchie přitom zdůraznila, že i ona má v otázkách svého zdraví právo na soukromí. Lidé se však zajímají o její zdravotní stav. "Daří se jí dobře," prozradil princ z Walesu při nedávné návštěvě nemocnice na souostroví Scilly u pobřeží Anglie.

Nejnovější zprávy