Nejextrémnější místa pro kitesurfing: Kde adrenalin naráží na divokou přírodu?

Nejextrémnější místa pro kitesurfing: Kde adrenalin naráží na divokou přírodu?

Kitesurfer. Nikon D800e. Converted from RAW.

Kitesurfing je sport, který spojuje vzrušení surfování s mocí větru a aerodynamikou paraglidingu. Pro milovníky extrémních sportů a dobrodruhů je tohle jedna z těch nejvíc vzrušujících aktivit, kterou mohou podniknout. Navíc kitesurfing můžete provozovat téměř kdekoli, kde je voda a vítr.

Mezi nejpopulárnější místa pro kitesurfing ve světě patří definitivně Havaj. Především Maui. Tato malá havajská ostrovní oblast je doslova rájem pro všechny sportovní nadšence. Silný vítr a úchvatné vlny přitahují kitesurfaře z celého světa. Jen pozor na místo zvané Jaws, kde jsou obrovské vlny. Pro zkušené kitesurfaře může být toto místo výzvou, ale pro ty méně zkušené to může být extrémně nebezpečné. Populární je i Tarifa ve Španělsku.   Kombinace silného větru, teplého počasí a krásných pláží činí tento španělský přístav ideálním místem pro kiting. A jedním z nejoblíbenějších míst je i Kapské město v Jihoafrické republice, kde se setkávají profesionální kitesurfaři z celého světa. Například pláž Table Bay nabízí úžasné podmínky díky svému silnému větru a nádherným vlnám. Kde ale najdete nejextrémnější místa pro tento adrenalinový sport?

Největší výzva 

To nejvíc vzrušující místo na zemi a také zároveň to nejnebezpečnější je Mavericks, v americké Kalifornii, kde se vlny mohou vyšplhat až do výšky 25 metrů. Mavericks, je známou legendou mezi surfaři, ale pro ty, kdo hledají další úroveň adrenalinu, je Mavericks   domovem té největší výzvy v kitesurfingu.



Kitesurfaři, kteří se rozhodnou vstoupit do tohoto divokého teritoria, musí být připraveni na extrémní podmínky, které zahrnují silné proudy, nebezpečné skalní útvary a proměnlivé povětrnostní podmínky. Není to jen o vzrušení z jízdy na vlnách, je to také o respektu k moři a větru. Nebezpečí může číhat na každém kroku. Hrozí utopení ve vlnách nebo kolize s jinými Kitesurfaři nebo surfaři. Silné proudy vás mohou snadno vtáhnout do nebezpečných situací, ať už se jedná o ztrátu kontroly nad vaším drakem, nebo o únavu v důsledku dlouhých hodin strávených na vlnách. Úrazy mohou být vážné až fatální, zejména při kolizích s jinými surfaři nebo při pádu z výšky vln. Pro ty, kteří jsou ochotni přijmout výzvu, je to však nezapomenutelný zážitek, který je odměnou samým výhledem na nekonečně obří vlny a pocitem svobody, který kitesurfing nabízí.

Extrémní místa

V kitesurfingu se neustále objevují nové rekordy a extrémy. Například nejdelší přelet na kitesurfu byl uskutečněn v roce 2017, kdy kitesurfař přeletěl 210 km za jediný den.
S kitesurfingem se ale můžete setkat i na polárním ledovci:. Ano! Někteří dobrodruzi se i sem vydávají, aby zde prováděli kitesurfing v neuvěřitelně extrémních podmínkách.

Polární ledovce jsou jedním z nejméně přístupných a nejnepředvídatelnějších prostředí na Zemi. Kitesurfaři musí být připraveni na extrémní podmínky, jako jsou náhlé změny počasí, silné větry a nástrahy v podobě ledových ker, kde hrozí jejich prolomení nebo pád do studené vody. Přírodní podmínky, jako jsou ledové trhliny a přílivové proudy, představují další nebezpečí. Proto je klíčové, aby kitesurfaři měli nejen silné dovednosti v této disciplíně, ale také dobré znalosti a zkušenosti s polárními prostředími. A pak jim kombinace nádherných ledových scenérií, obrovských ledových ker a svěžího arktického vzduchu poskytne úžasný kontrast k tradičním destinacím. Pro mnohé kitesurfaře je to také šance objevit dosud nepoznané kouty světa a prozkoumat odlehlé a nedotčené oblasti.

View of Kite surfers and swimmers in Playa de Famara beach, Lanzarote, Islas Canarias.
(Visited 44 times, 1 visits today)