Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Pastrňák: V Bostonu neměli úplně radost, ale děkuju jim. Domácí MS je pro mě důležité

Největší hvězda českého týmu a nejspíš i šampionátu dorazila. David Pastrňák po vypadnutí Bostonu v play-off absolvoval stejně jako Pavel Zacha hned druhý den zdravotní prohlídku a přiletěl do dějiště domácího mistrovství světa. Vidina šampionátu na domácí půdě všechny možné problémy přebila. Přímý přenos duelu s Kanadou sledujte v úterý od 16:00 na ČT sport a ČT sport Plus.

David Pastrňák a Pavel Zacha
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Rád by naskočil už do úterního utkání proti Kanadě. "Nemám s tím problém se dostat zpátky do toho zápasového tempa po jednom tréninku. Nebude to nic příjemného, snad to zvládnu," řekla hned po příjezdu hvězda Bostonu. 

Za zámoří prosakovaly informace, že se Pastrňák potýká s drobnými zdravotními problémy, ale na reprezentační scénu je připravený. "Nechtěl bych řešit, jak jsem pobouchaný po play-off. Kdybych se na to necítil, tak bych tady určitě nebyl."

Je nám líto, video expirovalo.
Po příletu Zachy s Pastrňákem se změní složení všech formací

"V Bostonu neměli moc radost, hrál jsem hodně, zápasů bylo spoustu. Určitě se jim to nelíbilo, ale musím jim poděkovat, že to chápali. Říkal jsem jim, že kdyby nebylo mistrovství v Česku, tak by to pro mě nebylo tak důležité," uvedl Pastrňák.

Na pražské letiště dorazil okolo poledne. "Byly tam trochu komplikace s rodinkou, která musela přebookovat let a přijede později. Jsem rád, že jsme se sem dostali a celkově to bylo v pohodě," řekl hvězdný útočník.

Po boku Paláta a Zachy

Tréninkové složení formací nasvědčovalo, že by se mohlo utvořit trio Ondřej Palát – Pavel Zacha – David Pastrňák. "Palič (Palát – pozn. red.) je zkušený veterán v NHL, má dva Stanley Cupy. Měl jsem tu šanci hrát s Paličem na Světovém poháru, pár tréninků tam bylo, možná pár zápasů. Vím, že je strašně chytrý a bojuje. Super hráč na to si ťuknout a myslím si, že nebude problém s Paličem sehranost, protože on je velmi chytrý hráč. Zatím tady hraje výborně," ocenil zřejmě nového parťáka do formace. 

V hokejové veřejnosti se dlouho skloňovala i varianta útoku bostonských posil s kapitánem Romanem Červenkou. "Všichni víme, že se s Červusem tam ta souhra je, takže to nebude nic nového, když s ním nastoupím. Oba víme, co od sebe očekávat, to stejné s Paličem, oba hrají výborně. Celkově se snažím přizpůsobovat k hráčům v lajnách. Za moji kariéru se točilo hodně spoluhráčů a nemám s tím problém," sdělil Pastrňák.

Kanada? Zápas v tempu

Ve spěchu posledních dní nezkoumal příliš kanadskou soupisku, ale na start proti javorovým listům je natěšený. "Ani nevím, kdo za Kanadu hraje. Pár zápasů jsem viděl, že jim to hodně bruslí. Bude to dobrý zápas, a hlavně první místo v tabulce je pořád k mání, takže důležitý zápas. První místo může být naše, když porazíme Kanadu. Ale nemůžeme se koukat už na čtvrtfinále, to je hloupost," přidal Pastrňák.

V televizi už nasál atmosféru pražského šampionátu. "Je neskutečná. Sledoval jsem to jedním okem. A až jsme vypadli, tak jsem to začal sledovat trochu víc. Celkově to lidi probudilo. Jasně se ukázalo, že je tu hokej na prvním místě. Hrozně se těším. Ani nevím, kdy jsem v Česku hrál naposledy," dodal Pastrňák.

Hvězda Bruins za týden oslaví osmadvacetiny. V základní části tohoto ročníku NHL připsal v 82 zápasech 110 bodů za 47 branek a 63 asistencí. V bodování celé ligy byl pátý, mezi střelci skončil sedmý.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články