Kapitán Sparty Krejčí podepsal dres s nacistickým symbolem. Musím si to hlídat, uznal

ČTK ČTK
20. 5. 2024 15:58
Kapitán fotbalové Sparty Ladislav Krejčí podepsal po sobotním utkání v Mladé Boleslavi, kde si Letenští výhrou 5:0 zajistili obhajobu ligového titulu, jednomu z fanoušků dres s nacistickým symbolem a nápisem "Jude Slavie".

Na počínání českého reprezentanta poukázali uživatelé na sociální síti X.

Na podepisovaném dresu byl nejen antisemitský nápis "Jude Slavie", ale také číslo 88, které neonacisté využívají k pozdravu Heil Hitler.

"Po venkovních zápasech se všichni snažíme co nejdéle trávit čas s fanoušky a věnovat jim chvilku času, aby se s námi mohli potkat, vyfotit, podepsat," uvedl Krejčí, jenž nemá účet na X, prostřednictvím ředitele komunikace Sparty Ondřeje Kasíka.

Dres podepsal Krejčí ve chvíli, kdy hráči po úvodních oslavách v šatně mířili do týmového autobusu a chystali se návrat do Prahy.

"Jsou to desítky, stovky lidí každý týden, celý rok v kuse. A vy chcete všem vyjít vstříc, aby se dostalo, pokud možno, na všechny. Nemusíme to dělat, ale chceme… A nikdy by mě nenapadlo, že by tohle někdo mohl zneužít proti nám," uvedl Krejčí v prohlášení.

"Tímto vším ale neobhajuju to, že jsem zodpovědný za to, co podepisuju, co dělám a jak se chovám," uznal pětadvacetiletý obránce.

"Tyhle věci si musím hlídat a distancuju se od jakýchkoli rasistických názorů. Respekt rivalovi za těžkou bitvu o titul a přeju všem, ať se daří," dodal Krejčí.

Antisemitský pokřik "Jude Slavie" nadále používá část letenských fanoušků, přestože Sparta se proti němu dlouhodobě vymezuje.

"Tímto pokřikem dehonestujeme sami sebe, slavnou historii klubu a hodnoty ACS. Tento pokřik neškodí Slavii, ani jejím fanouškům. Nevypovídá nic o klubu z Vršovic. Vypovídá o nás," uvedla Sparta již před pěti lety na svém webu.

 

Právě se děje

Další zprávy