Palát k možné spolupráci s Pastrňákem a Zachou: Doufám, že bychom si sedli

foto Ilustrační foto - Trénink české hokejové reprezentace, 14. května 2024, Praha. Zleva asistent trenéra Tomáš Plekanec a útočník Ondřej Palát.

Praha - Útočník Ondřej Palát se při dnešním tréninku přesunul z druhého útoku k Matěji Stránskému a Jáchymu Kondelíkovi a pravděpodobně tak bude hlavním kandidátem k zařazení na levé křídlo ke kanonýrovi Davidu Pastrňákovi a centrovi Pavlu Zachovi z Bostonu. Poslední dvě posily z NHL se po dnešním příletu připojily k týmu, ale trénink ještě nestihly.

"Nevím ještě, jak to mají trenéři vymyšlené, ale určitě kdyby se naskytla situace hrát s nimi, tak určitě se budu těšit. Sestava byla dneska, jaká byla. Trenéři mi ještě nic neřekli, ale určitě, kdybych hrál s klukama, tak by to bylo super a doufám, že bychom si hned sedli," řekl Palát novinářům.

Z týmů vyřazených ve 2. kole play off NHL už posílil reprezentaci útočník Martin Nečas z Caroliny, který v sobotu po příletu naskočil do hry proti Britům. Hrál v útoku právě s Palátem a Davidem Tomáškem, teď se připravoval s Davidem Kämpfem, který v posledním utkání odpočíval, a Dominikem Kubalíkem. Pastrňák se Zachou podle Paláta opět zvednou sílu týmu.

"Jsou to dva skvělí hráči, kvalita týmu je zase najednou o hodně výš. Ale tu sílu jsme měli od začátku. Hráli jsme výborně týmově, teď nám přibyly dvě výborné hvězdy. Styl naší hry je založený na tom, že každý si plní systém tak, jak má. Do této doby jsme to plnili výborně," doplnil Palát. Přínos Pastrňáka se Zachovou vidí ve všech situacích. "Zachič je taky podceňovaný hráč, který hraje výborně na centru. A Pasta, to je prostě extratřída. Pomůže v pět na pět, v přesilovkách, takže super," konstatoval Palát.

Duel s Kanadou bude přímým soubojem o první místo v pražské skupině A. "Vždycky, jak se hraje s Kanadou, tak to je prestižní zápas. Mají tu výborný tým, bude to super zápas a těšíme se. Myslím, že jsme začali výborně už od Finů, tam jsme nasadili laťku hodně vysoko. Celý turnaj hrajeme výborně a chceme to potvrdit i zítra," dodal dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru s Tampou Bay z let 2020 a 2021.

V NHL Palátova forma pravidelně gradovala v klíčových duelech play off, které teď přicházejí i na MS. "Na sobě to nějak necítím, prostě je to další zápas. Určitě se všichni těšíme na čtvrtek, ale já jsem úplně v klidu. Snažíme se to tady pořád užít," řekl.

Nedělní volný den bez tréninku i dalších aktivit si užil. "Byl jsem s rodinou doma, strávil jsem ho většinou v parku a na hřišti. Super, pěkný den. Bylo to takové uvolnění, nechodit na zimák. Dneska už v plném tréninku a soustředíme se na Kanadu," dodal Palát.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 3.06.2024 ČTK

Reklama

19°C

Dnes je pondělí 3. června 2024

Očekáváme v 14:00 20°C

Celá předpověď