Bylo to fajn, užil si čerstvý otec Kubalík volnou neděli s rodinu

foto Ilustrační foto - Trénink české hokejové reprezentace, 14. května 2024, Praha. Zleva hlavní trenér Radim Rulík a útočník Dominik Kubalík.

Praha - Útočník Dominik Kubalík využil nedělní volný den české hokejové reprezentace na mistrovství světa v Praze pro drahocenné chvilky s rodinou a vychutnal si čas s manželkou Klárou a prvorozenou dcerou Miou, která přišla na svět úvodní den turnaje. Pochvaloval si v rozhovoru s novináři, jak načerpal síly na zbytek šampionátu, který bude v úterý pokračovat bojem o konečné první místo ve skupině A s Kanadou. Ve čtvrtek přijde na řadu klíčové čtvrtfinále.

"Každý čas s rodinou je dobrý. Myslím, že můžu mluvit za všechny kluky. Trošičku v hlavě upustit a být mimo to. Člověk se vrátí plný energie, vyčištěná hlava a všechno. Za mě určitě skvělé," řekl Kubalík. Byl rád, že mezi sobotním duelem s Velkou Británií (4:1) a úterním soubojem s Kanadou neměli hráči v jeden den trénink ani žádné povinnosti.

"Bylo to super. Hodně jsem odpočíval. Nebylo moc myšlenek na hokej. Vždycky, když je turnaj v takto pokročilém stadiu, tak odpočinek je hrozně důležitý. A myslím si, že se to i hodilo teď před Kanadou. Nabrali jsme síly, dneska jsme dobře potrénovali. Každý měl program samozřejmě individuální, spousta kluků byla s rodinami. Byl to fajn," uvedl Kubalík.

Zvýšený zájem na veřejnosti o svou osobu nezaznamenal. "Že by si mě někdo nějak všímal, to určitě ne. Včera jsem viděl jednoho Kubalíka v hospodě s dresem. To jsem já nebyl, ale bylo fajn tam někoho vidět, kdo má můj dres. Asi nejvíc lidí poznává Gudyho (Radka Gudase), má svou image a všichni ho poznají. Ten to má asi trošku složitější," uvedl Kubalík.

Útočník Ottawy je na souboj s Kanadou natěšený. "Všichni se na ten zápas těšili už od té doby, co se udělaly skupiny a věděli jsme, že se bude hrát s Kanadou. Co se týká zájmu o lístky, tak byly první, které mi zmizely. Všichni měli zájem, spousta lidí psala. Zájem byl obrovský. Já se na atmosféru hrozně těším, doteďka to bylo fantastické a nevím, kam až se to může posunout, ale jsem si jistý, že se to ještě posune," uvedl Kubalík.

Kanada, která obhajuje triumf z loňska z Rigy a Tampere, ještě na turnaji neprohrála. "Mají skvělý tým. Bude to hodně přímočaré a hodně dohrávaných soubojů. Napadají hodně. My se na to musíme připravit a přizpůsobit se tomu. Ideálně je prostě přehrát. Myslím, že když budeme držet náš systém, tak by to mohlo být dobré," prohlásil.

I v dnešním tréninku se český tým zaměřoval na celoplošný přístup. "Oni to takhle hrajou, takže jsme se na to snažili připravit. Hrát hodně pospolu, takže jsme si pomáhali, aby nikdo nebyl nikde sám a zbytečně jsme se nedostávali do problémů. Posouvat rychle kotouče. Myslím si, že to bude hodně důležité," konstatoval Kubalík.

K týmu se dnes připojili útočníci David Pastrňák s Pavlem Zachou z Bostonu. "Těšíme se moc samozřejmě. Skvělí hráči. Měl jsem možnost hrát s Pastou, když přijeli (na mistrovství světa v roce 2018) do Kodaně s Krejčou. Věřím, že nám pomůžou," uvedl Kubalík. Zatím neví, s kým budou čerstvé posily nastupovat. "Uvidíme zítra na rozbruslení," dodal.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 3.06.2024 ČTK

Reklama

19°C

Dnes je pondělí 3. června 2024

Očekáváme v 14:00 20°C

Celá předpověď