Zcela nová Toyota Mirai je tady: další spolehlivý vůz

Přidat na Seznam.cz

Průlomová Toyota Mirai, první sériově vyráběný sedan na vodíkové palivové články na světě, se pro rok 2024 vyznačuje řadou technologických inovací s novými a vylepšenými bezpečnostními prvky, funkčností a konektivitou.

Tato vylepšení posilují pozici druhé generace modelu Mirai jako předního modelu Toyoty a jako příkladu její strategie využívající více technologií ke snížení a nakonec i odstranění emisí uhlíku.

Elektrický systém s vodíkovými palivovými články nabízí plynulý, výkonný a tichý provoz. Toyota vyvíjí technologie nové generace, které změní výrobu a používání vozidel, s cílem učinit mobilitu s nulovými emisemi cenově dostupnou a přístupnou pro všechny.

Toyota Mirai 2024 je vybavena nejnovějšími bezpečnostními a asistenčními systémy Toyota Safety Sense, které nyní nabízejí pokročilejší detekci a prevenci nehod, aby snížily zátěž řidiče. Zdůrazněny jsou funkce jako aktivní asistent nouzového řízení a asistent pro jízdu v jízdním pruhu, které pracují v tandemu pro bezpečnější a autonomnější jízdu.

Pokud jde o multimediální a digitální inovace, Mirai 2024 je vybaven paketem Toyota Smart Connect+ s novým 12,3palcovým dotykovým displejem. Nabízí navigační systém s možností aktualizace v reálném čase na bázi cloudu a prémiový zvukový systém JBL se 14 reproduktory. Systém se také bezproblémově integruje s chytrými telefony prostřednictvím Apple CarPlay nebo Android Auto a je vybaven pěti porty USB-C pro připojení a nabíjení zařízení.

Zdroj: Chasiscero