Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

SESTŘIH: Švédové po vydřené výhře nad Francií ovládli skupinu B, rozhodl Karlsson

Hokejisté Švédska vyhráli i šesté utkání na mistrovství světa a ovládli pořadí skupiny B. Na čtvrtfinále tak s jistotou zůstanou v ostravské aréně a utkají se se čtvrtým týmem pražské skupiny. O vítězství 3:1 nad Francií, kterou znovu podržel brankář Quentin Papillon, rozhodl v úvodu třetí třetiny v přesilovce kapitán Erik Karlsson.

Favorizovaní Seveřané měli již před dnešním duelem jistotu postupu do vyzařovací části z prvního místa.

Začali aktivně a brankáře Papillona prověřili Raymond, Lundeström nebo Burakovsky. Otevřít skóre se jim ale nepodařilo.

Francouzi bez větších problémů přežili i první oslabení, v němž paradoxně vyslali i první střelu na gólmana Erssona.

Švédové v první části soupeře výrazně přestříleli (12:3), do druhé ale vstoupili vlažněji a Francouzi se postupně začali osmělovat i v útoku. Bezbrankový stav změnil ve 28. minutě Raymond, jenž prostřelil Papillona.

Francie v předešlých dvou vzájemných zápasech na MS nedokázala vstřelit Švédsku gól, tentokrát se jí to podařilo. O 83 sekund později vyrovnal Bertrand, k němuž se odrazila zblokovaná střela Recha.

Favorit následně přidal a Papillonovi rostl počet zákroků. Blíže brance byli ale Francouzi. Hned dvě velké šance měl Bertrand, Boudon v přesilovce trefil tyč.

Zpátky do vedení pomohla Švédsku přesilová hra. Vyloučení na turnaji debutujícího Colombana v závěru druhé třetiny využil ve 42. minutě Karlsson a připsal si čtvrtý gól na šampionátu.

Vyrovnat se již Francii nepodařilo, v závěru navíc při power-play inkasovala čtyři sekundy před koncem potřetí.

Švédsko – Francie 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 28. Raymond (Burakovsky, Holmberg), 42. Karlsson (Hedman, Kempe), 60. Burakovsky (Raymond) – 30. Bertrand (Boudon, Rech). Rozhodčí: Vikman (Fin.), Schrader – Heffner (oba Něm.), Hynek (ČR). Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 6805.

Švédsko: Ersson – Brodin, Dahlin, Heed, Hedman, Karlsson, Pettersson – Unger Sörum, Eriksson Ek, Kempe – Burakovsky, Holmberg, Raymond – Zetterlund, Lundeström, Olofsson – Friberg, L. Johansson, Grundström – Sörensen. Trenér: Hallam.

Francie: Papillon – Cantagallo, Chakiachvili, Gallet, Auvitu, Llorca, Crinon, Guebey – Bertrand, Boudon, Rech – T. Bozon, Bellemare, Treille – Claireaux, Addamo, Perret – Dair, Colomban, K. Bozon – Bruche. Trenér: P. Bozon.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články