Pondělí 3. června 2024, svátek má Tamara
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Turek válí na sítích, předběhl i Nerudovou: Twitter jen provokuji, baví mě žlučovití progresivisté

    Bez sociálních sítí už dnes předvolební kampaň uděláte těžko. Lídr koalice Motoristů a Přísahy Filip Turek to moc dobře ví a fanouškovskou základnu se mu daří rozšiřovat bleskově. Ze všech uchazečů o Evropský parlament má konkrétně na Instagramu nejvíce sledujících, nově předběhl i Danuši Nerudovou. „Mám tam denně stovky zpráv a fotek, vůbec si nestěžuji. Třeba Twitter ale mám jen jako koníček, protože mezi levicovými progresivisty voliče nezískám. Jenom se bavím, jak se jim vaří žluč,“ popisuje podnikatel a někdejší automobilový závodník.

    Minulý týden pokořil hranici 160 tisíc sledujících, od té doby přibyly další čtyři tisíce. Filip Turek se stal černým koněm eurovoleb, což se odráží i na volebním potenciálu. Ten má koalice Motoristů sobě a Přísahy na dvanácti procentech.

    Ze všech lídrů kandidátek tak má nejvíce fanoušků. Přeskočil nově i Danuši Nerudovou, někteří další politici, zejména ti starší, konkrétně na Instagram víceméně rezignují, mají tam po pár tisícovkách sledujících.

    „Jedu si svůj Instagram, jde o moji osobní věc, kde sám za sebe reaguji a odpovídám. Chodí mi mnoho set zpráv denně, nemám to šanci ani kolikrát přečíst, natož reagovat. Není to nějaká nafoukanost, ale potřeboval bych na to několik hodin denně. Pak máme ještě fanklub Hranatost, to vytvořil jeden můj příznivec, ten má skoro 83 tisíc,“ vysvětluje Turek v pořadu PoliTikTok.

    Od chvíle, co vstoupil do politiky, má ale samozřejmě také řadu odpůrců. Ti se rekrutují především z levicového spektra.

    „Samozřejmě jsem to čekal, politika je moje velká vášeň a přesně jsem věděl, že vystupuji z komfortní zóny obdivovaného člověka k tomu nenáviděnému a popravdě mi to nevadí. Pro mě je urážka od levicového progresivisty v podstatě pocta, takže si to užívám, nemám s tím žádný problém. Baví mě i ta satira, umím si ze sebe udělat legraci, takže si to užívám,“ popisuje.

    Filip Turek

    Kde se právě se svými odpůrci Filip Turek střetává často, to je sociální síť X, dříve Twitter. Lídr kandidátky Motoristů a Přísahy se ale nijak netají tím, že tomu jde tak trochu naproti.

    „Já tam jenom takhle hodím granát a pak se směju tomu, jak se jim vaří žluč. To si fakt užívám, mám to jako koníček. Stejně, levicový progresivista neboli volič dnešních elit, třeba TOP 09 nebo Pirátů, je někdo, kdo mě volit nebude. Příznivce mám mezi bývalými voliči ODS, případně jiných, menších, konzervativních stran. Někdo, kdo věří, že je padesát pohlaví a že tady všichni uhoříme, můj volič nikdy nebude a Twitter je takových lidí plný. Proto si to tam spíš užívám a dělám si z nich srandu,“ směje se Filip Turek.

    A dodává, že připomínky k jeho někdy velice ostrému humoru neměli připomínky ani v Přísaze, která se s Motoristy spojila.

    „Ta ostrost zůstala a nikdo si asi ani nedovolí mi říct, že bych měl nějak ty pozice měnit. Naopak si myslím, že tohle je v dnešní politice potřeba a že to tam chybí. Možná i proto mám poměrně slušný nárůst sledujících a neuvěřitelnou podporu. Samozřejmě uvidíme až ve volbách, jestli se to promění v úspěch,“ krčí rameny.

    A odpustit jsme si nemohli ani otázku, zda se ho snaží kontaktovat fanynky. Turek totiž po svém boku oficiálně žádnou ženu neukazuje.

    „Mám tam stovky zpráv i fotek a je to fajn, vůbec si nestěžuji. Ale jak říkám, politika je pro mě úplně stěžejní a zásadní, a když něco dělám, tak to dělám naplno. A myslím si, že rodinný nebo partnerský život se s tím trochu vylučuje. Já nemám čas jít ani na snídani nebo oběd,“ popisuje.

    Jak to ale s partnerkami měl Filip Turek v minulosti?

    „Měl jsem delší vztah, který jsme před drobnými pár lety přerušili. Nejsem v tomhle nijak přelétavý. Občas se samozřejmě třeba s někým stýkám, ale považuji to za část mého nejhlubšího soukromí a není to úplně něco, s čím bych chodil na veřejnost. Nicméně oficiálně zadaný nejsem,“ prozradil.

    Fotogalerie