Mistryně Evropy Zachová podlehla na MS v judu ve 2. kole světové jedničce

foto Tisková konference s dvojnásobným olympijským vítězem v judu Lukášem Krpálkem, 16. května 2024, Praha. Zleva trenér Petr Lacina a judista Lukáš Krpálek.

Abú Zabí - Mistryně Evropy Renata Zachová vypadla na mistrovství světa v judu ve 2. kole se světovou jedničkou Catherine Beaucheminovou-Pinardovou. V kategorii do 63 kilogramů favorizované Kanaďance podlehla na ipon. Adam Kopecký v kategorii do 81 kg skončil v Abú Zabí v osmifinále.

Fotogalerie

Čerstvá evropská šampionka Zachová si v prvním kole poradila s dvaadvacetiletou Rumunkou Florentinou Ivanescuovou, proti níž necelou půlminutu před koncem zaznamenala wazari. Pak jí ale los postavil do cesty Beaucheminovou-Pinardovou, která získala bronz na olympijských hrách v Tokiu a je vicemistryní světa z roku 2022. Proti nasazené jedničce Zachová neuspěla, prohrála před časovým limitem.

Kopecký měl v prvním kole volný los poté, co z turnaje na poslední chvíli odstoupil jeho soupeř Abylajchan Žubanazar z Kazachstánu. Ve druhém kole si poradil s Maďarem Attilou Ungvárim, kterého zhruba minutu před koncem porazil na ipon. Dobře vstoupil Kopecký i do boje o čtvrtfinále, v němž proti němu stál Šarofiddin Boltabojev z Uzbekistánu. Český reprezentant v první minutě bodoval, jenže soupeř zhruba v polovině základní doby vyrovnal a utkání dospělo do prodloužení. V něm Boltabojev zhruba po třech minutách provedl rozhodující útok a dostal se mezi posledních osm.

Čeští judisté na MS budou pokračovat ve středu, kdy v devadesátce nastoupí David Klammert. Ve čtvrtek se bude prát dvojnásobný olympijský vítěz Lukáš Krpálek v kategorii nad 100 kg.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 3.06.2024 ČTK

Reklama

19°C

Dnes je pondělí 3. června 2024

Očekáváme v 14:00 20°C

Celá předpověď