Hlavní obsah

My chceme prvního fleka, pro Kanadu je to jenom skupina, míní Gudas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední zápas základní skupiny a stále jde o hodně. Čeští hokejisté se v případě tříbodové výhry nad Kanadou vyšvihnou do čela tabulky pražské skupiny. „Super motivace si zahrát o prvního fleka. Naopak nevím, jak motivovaná bude Kanada, soustředí se hlavně na konec turnaje,“ mínil obránce národního týmu Radko Gudas před utkáním, které startuje v 16:20 hodin.

V Bostonu neměli radost, že jsem hned odletěl, přiznává David Pastrňák. Ani nevím, kdy jsem hrál v Česku naposledy, hrozně se těším!Video: Sport.cz

 
Článek

Jak se hodil den volna před závěrečným týdnem mistrovství?

Určitě jsme to potřebovali po šesti zápasech během devíti dnů, je to náročný program. Šel jsem se podívat na mladého na fotbálek, hrál pár zápasů. A pak jsem regeneroval na zimáku. A v pondělí jsme měli delší trénink, abychom zase rozjezdili nohy. Všechno do sebe zapadá.

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.

Večer proti Kanadě už naskočí i David Pastrňák s Pavlem Zachou. Jak zvednou sílu týmu?

Naše síla byla vidět od prvního dne. Táhneme za jeden provaz a bojujeme jeden pro druhého. Ale mít takové hráče v týmu, to jen zvýší naše sebevědomí. Jsou schopni změnit jakýkoliv zápas. Chtěli jsme, aby nás doplnili. Samozřejmě jsme jim přáli porazit Floridu, ale z našich osobních důvodů jsme doufali, aby dorazili sem. Takže trochu smíšený pocit.

Co od duelu očekáváte?

Bude to super, takhle na konci základní skupiny si zahrát o prvního fleka. Pro nás super motivace, těšíme se. Hraje se odpoledne, takže zase máme trochu jiný rytmus než při večerních utkáních. Ale je to zápas o všechno.

Sestřih zápasu Švýcarsko - KanadaVideo: Česká televize

Švýcarům se v neděli dařilo Kanadu vyprovokovat ke zbytečným faulům. Budete se snažit o něco podobného?

Tak hodily by se přesilovky navíc, to je jasný. Bude to jedna z cest. Nevím, jak moc budou motivovaní, pro ně je to pořád jenom základní skupina. Soustředí se hlavně na konec turnaje, protože od začátku mají jasné, že se tam probojují. Ale člověk nikdy neví. Snad odvedeme co nejlepší výkon, abychom si řekli o první místo.

Zásadní také bude nenechat Kanaďanům klid na hru.

Přesně tak. Čím míň prostoru, tím líp pro nás. Jsme zvyklí na širší kluziště víc než oni. To musíme využít v naši výhodu. Když jim uzavřeme prostor, pro nás to bude jedině dobře.

Sestřih zápasu Česko - Velká BritánieVideo: Česká televize

Jak sledujete vývoj druhé skupiny, která určí vašeho čtvrtfinálového soupeře?

Vůbec. Soustředíme se hlavně na sebe. Jestli chceme placku, musíme porazit kohokoliv. Chceme mít dobrý pocit ze zápasů a z našich výkonů.

S jistotou se však vyhnete rozjetému Švédsku. Aspoň tohle berete jako pozitivum?

To nám určitě pomůže, když na ně nebudeme muset narazit hned ve čtvrtek. Proto bojujeme už od začátku, abychom se dostali do co nejlepší pozice.