Ve středeční Ulici zavalí Magdu kopec oblečení a Evu nepříjemně překvapí, že prodává jen placebo

Ve středeční Ulici zavalí Magdu kopec oblečení a Evu nepříjemně překvapí, že prodává jen placebo
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Akce se sběrem a následným darováním starého oblečení nabere rychlý spád a už ve středu bude Magda před svým bytem zakopávat o první nadité pytle. S jejich tříděním jí bude pomáhat také Soňa. Eva zjistí, že doplňky stravy, které s velkou slávou prodává, neobsahují to, co slibují.

Magda odmítne jet na školní výlet se Soňou

Za Magdou v úterý přišla děvčata s návrhem zapojit se do sbírky oblečení pro organizaci Moment. Ona sama pak dostala nápad rozšířit povědomí o dobročinné akci mimo školu, a tak poprosila Eddieho o vytvoření letáčků. První z nich ve středu vylepí na dveře v přízemí Peškova domu. Mohlo by to řadu lidí inspirovat k vytřídění jejich vlastního šatníku. Použité oblečení dostane druhou šanci někoho potěšit.

Magda roznese letáčky také do bistra a hospody. Sousedé budou dávat obnošené věci přímo k ní. Žofka s kamarádkou se zapojí a s pomocí šikovných spolužáků si nechají vytisknout další letáčky. Do rozhovoru jim náhle vstoupí zvědavá Soňa, a tak nezbude než se s ní podělit o informace. Ráda by se také zapojila, jen je jí divné, že se Magda o ničem nezmínila dřív. Mohla jim pomáhat od začátku.

Magda řekne Ireně, že se vyspala s Prokopem.
Magda řekne Ireně, že se vyspala s Prokopem. | Zdroj: TV Nova

Každopádně bude paní zástupkyně celá nadšená z toho, že s Magdou dokážou tak krásně spolupracovat. Koneckonců, ony dvě jsou ve škole momentálně nejsilnější ženské. Je jasné, že musely ze začátku narazit, aby poměřily síly a pak se naučily spolupracovat. Spolu jsou daleko silnější než proti sobě. Magda jen nevěřícně kouká. V Sonině společnosti se cítí natolik nesvá, že s ní ani nechce jet na školní výlet.

Koukat bude ale ještě víc, doslova valit oči, až po práci dorazí domů a ani se nedostane ke dveřím bytu přes pytle s oblečením. Jeho třídění proběhne v napjaté atmosféře…

Evin byznys je jeden velký podvod

Eva se v hospodě sejde s nadřízenou – elegantní dámou ověšenou zlatými šperky, která ji původně zasvětila do prodejů doplňků stravy. Ačkoli paní Knoblochová dostane pochvalu za dosavadní úspěch, nesměle zmíní, že má na kontě první reklamaci. Jedna zákaznice, konkrétně Aniččina kolegyně, si stěžovala, že se jí po prášcích udělalo špatně. Jednalo se o přípravky s ženšenem, jenž by v určitých případech mohl vyvolat alergickou reakci. Od toho je ale součástí každého balení informační letáček a dá se přece předpokládat, že zákazníci umějí číst.

Firma, pro kterou Eva pracuje, se hájí tím, že splňuje hygienická nařízení a veškeré normy a zákony. Ženšenu je navíc v přípravcích tak málo, že by stejně asi žádnou alergickou reakci vyvolat nedokázal. Po zaznění této informace se Eva poněkud zarazí. Fungují ty prášky vůbec?

Jestli se dotyčné ženě udělalo špatně, z doplňků stravy to nebylo. Eva nicméně vyřešila situaci reklamací, vzala si od ní balení zpět a vrátila jí plnou cenu. Nebylo by dobré z toho dělat pravidlo. Příště by prý Eva měla nabídnout zákaznici přípravky na žaludeční potíže. Ji ale spíše pořád trápí otázka, zda tato konkrétní várka pilulek nemůže být skutečně závadná. Zkušenější prodejkyně bude trvat na tom, že při výrobě nemohlo dojít k pochybení a že Eva by měla energii nasměrovat na práci, která se od ní očekává. Počítají se pouze výsledky.

Zdroj článku:
  • Autorský text