USA řeší problém s gólmany. Po zranění jedničky musel přijet brankář, který pozvánku původně odmítl

Tým Spojených států má na hokejovém mistrovství světa před posledním zápasem jistý postup a Američané navíc zatím nasázeli nejvíc gólů ze všech týmu na turnaji. Také ale během něho museli řešit nepříjemný problém, když se jim hned ve druhém zápase zranila zamýšlená brankářská jednička Alex Lyon.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán amerického výběru Brady Tkachuk

Kapitán amerického výběru Brady Tkachuk | Foto: Zuzana Jarolímková | Zdroj: Profimedia

„Bylo to těžké, zajímalo mě, jak na tom je. Řezná rána na ruce vypadala dost vážně. Je mi to líto, chtěl nám pomoci vyhrát a moc se na turnaj těšil,“ říkal o momentu ve 24. minutě zápasu proti Německu americký trenér John Hynes.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si reportáž z Ostravy, kde americký výběr trápí problémy se zraněnou gólmanskou jedničkou

Brankář Detroitu Alex Lyon měl být pro Spojené státy na turnaji jedničkou, místo toho hned ve druhém utkání v souboji v brankovišti utržil řeznou ránu na ruce a druhý den z dějiště odcestoval. A tak musel realizační tým řešit nečekané potíže.

„Z týmového hlediska to byl problém, protože Alex je hráč, na kterého jsme chtěli sázet. Uvidíme, musíme situaci řešit dále, ale gólmani, kteří už v Ostravě jsou, odvádějí dobrou práci,“ pokračoval Hynes, který v pondělí povolal k týmu brankáře Washingtonu Charlieho Lindgrena, který paradoxně účast před šampionátem odmítl. Ztráta očekávané opory v brance zasáhla i kapitána Bradyho Tkachuka.

„Je to skvělý brankář a odehrál dobré zápasy. Prostě měl smůlu, seběhlo se to hrozně rychle. Je to ale šance pro Treye Augustina a Alex Nedeljkovice se ukázat, vždy nás podrželi. Je to nešťastné a zranění jsou hrozná, přejeme mu brzké uzdravení,“ hlásí momentálně nejlepší střelec svého týmu Tkachuk.

Sázka na mládí

OBRAZEM: I Ostrava žije mistrovstvím světa v hokeji. Ostravar arénu ovládli slovenští fanoušci

Číst článek

A v podobném duchu pokračuje muž, jenž zraněného Lyona v zápase nahradil, Trey Augustine.

„Nikdy nechcete vidět, že se spoluhráči stane něco takového. V ten moment jsem ale šel do hry a o ničem jiném jsem nepřemýšlel. Tým mě podržel, musíte se semknout a být za jedno,“ uvedl gólman, který letos pomohl americkému výběru do dvaceti let ke zlatu a stal se historicky nejmladším brankářem, který kdy nastoupil v seniorské reprezentaci USA.

„Jsem zároveň hrozně vděčný, na tuhle šanci jsem se těšil. Do zápasů musíte vletět a soustředit se na hru, snad jsem týmu pomohl,“ zakončil Augustine, který zápas dochytal s jedním inkasovaným gólem a stejně si pak vedl i po střídání proti Slovensku a při výhře proti Polsku.

Jaká bude jeho další role, není zřejmé a trenér Hynes ani nechtěl odhalit, kdy zapojí nově příchozího Lindgrena a kdo z trojice bude chytat čtvrtfinále, které už si Američané jistě zahrají.

Adam Kodet Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme