Moje šťastná hvězda

Miliony po Harapesovi: Odhalené tajemství jeho poslední vůle!

Od náhlé smrti baletního mistra Vlastimila Harapese (†77), který podlehl rakovině plic, uplynulo šest dní. Otázkou zůstává, co se stane s jeho majetkem v hodnotě desítek milionů korun, protože přímý dědic neexistuje.

Přestože odchod nejvýraznější osobnosti Baletu Národního divadla proběhl velmi rychle, Vlastimil Harapes zemřel jen několik dní poté, co lékaři odhalili karcinom, který kvůli své poloze blízko srdce nebylo možné operovat. Přesto měl pro případ smrti sjednané pojištění.

„Vlastimil Harapes již dávno rozhodl, že chalupu pod hradem Krakovec odkáže svým dvěma neteřím,“ prozradila jeho blízká přítelkyně Zdeňka Holejšovská (74). „Půl domu na Malé Straně chtěl navrátit rodině Topolů, konkrétně Jáchymovi,“ dodala malířka.

Hodnota jeho majetku se odhaduje na desítky milionů korun, zahrnující nejen nemovitosti na atraktivních adresách, ale také uměleckou sbírku a nejrozsáhlejší sbírku starých žehliček.

První manžel Zagorové (†75) byl Vlastimil Harapes (†77).

Harapes nikdy neměl přímého dědice. Během manželství s Hanou Zagorovou (†75), která nemohla mít vlastní děti, se pokusili adoptovat čtyřletou holčičku, kterou jim však po půl roce odebrali. „Té holčičce Aničce byly asi čtyři roky, podařilo se to.

Půl roku byla doma, starali jsme se. Pak se objevila jedna paní, která doufala, že se bude o holčičku starat, protože Hana zpívá. Ale Hanka říkala, že už zpívat nebude a že se bude starat.

A tak si tahle paní dala tu práci, že našla babičku té holčičky a ta o ni zažádala, že si ji vezme do rodiny. Tak jsme museli tu malou vrátit, bylo to strašně smutné,“ vzpomínal kdysi Harapes.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden