Princezna Kate nemá věci ve svých rukou: Rozhodují lékaři, potvrzují slova z paláce!

Princ William a vévodkyně Kate

Autor: Pavel Krejčí

21. května 2024 10:04

Britové jsou už několik měsíců na trní a přejí si brzké uzdravení princezny Kate, která stejně jako král Karel III. zápasí s rakovinou. Jako dobré znamení by bylo vnímáno především to, kdyby se konečně ukázala na veřejnosti. Nic takového se ale zatím nechystá. 

"Neočekává se návrat princezny k pracovním povinnostem dříve, než k tomu svolí lékařský tým," uvedl mluvčí Kensingtonského paláce v pondělí. 

Manželka prince Williama byla podle BBC informována o zprávě organizace Royal Foundation Centre for Early Childhood, ačkoliv nebyla přítomna na jejím představení v Londýně. Zdroj z královské rodině uvedl, že s obsahem zprávy byla Kate průběžně seznamována. Palác zdůraznil, že výzva k respektování jejího soukromí trvá. 

Čtěte také

Princezna Kate v březnu sdělila veřejnosti, že u ní lékaři odhalili rakovinu. Ve zveřejněném videu uvedla, že plánovaná lednová operace břicha byla úspěšná. Podle jejích slov se původně předpokládalo, že nejde o onkologický problém. Poslední testy ho však potvrdily. 

"Byl to, samozřejmě, obrovský šok a spolu s Williamem jsme dělali všechno pro to, abychom to zpracovali a zařídili se s ohledem na naši rodinu," uvedla trojnásobná matka. Lékaři jí doporučili, aby se podrobila chemoterapii. "Trvalo mi, než jsem se zotavila z této těžké operace a mohla začít léčbu," vysvětlila. 

Kensingtonský palác nezveřejnil, s jakým typem rakoviny se princezna potýká. Monarchie přitom zdůraznila, že i ona má v otázkách svého zdraví právo na soukromí. Lidé se však zajímají o její zdravotní stav. "Daří se jí dobře," prozradil princ z Walesu při nedávné návštěvě nemocnice na souostroví Scilly u pobřeží Anglie.

Témata: Kate Middleton královská rodina (gbr) Velká Británie