Rozhovor Eva Toulová – LÁSKA NA ZAKÁZKU
zdroj: Tisková zpráva

Rozhovor Eva Toulová – LÁSKA NA ZAKÁZKU

21. 5. 2024 – 11:36 | Magazín | Inzerce

Na začátku června bude mít premiéru Váš film Láska na zakázku – o čem pojednává?

Jde o lehkou romantickou komedii, ve které hlavní hrdinové nastupují do práce snů a jejich život konečně nabírá ten správný směr. Brzy ale zjišťují, že to není zas taková procházka růžovým sadem, jak si představovali. Hlavní hrdinka sice získává, jako jediná žena, práci v nejlepší reklamní agentuře v zemi, to ale ještě netuší, že pod vedením sexistického šéfa (Václav Vydra). Vítek (Martin Kraus) se zase po letech konečně odhodlal otevřít si vlastní hypnoterapeutickou ordinaci, naráží ale na nepochopení okolí, které nemá ani ponětí, co od hypnoterapie čekat. Všechno se otáčí ve chvíli, kdy hrdinka dostává zakázku na reklamu, která má jediný cíl – aby se dotyčný do klientky zamiloval.

Kdo z herců si ve filmu Láska na zakázku zahrál?

V hlavních rolích se diváci mohou těšit na Martina Krause, Jiřího Krampola, Václava Vydru., Valérii Zawadskou, Jaromíra Noska, Igora Bareše, Uršulu Klukovou, Petra Baťka, Václava Upíra Krejčího, Evu Hruškovou, Petra Jančaříka a mnohé další herce včetně mé maličkosti.

Když už to zmiňujte, jaké to vlastně je režírovat sama sebe?

To bylo vlastně na tom všem to nejhorší. Je nesmírně těžké (aspoň pro mě) vůbec koukat se sama na sebe a zároveň se i hodnotit, jestli je výsledek takový, jaký jsem chtěla. Samozřejmě dost často to tak nebylo a přetáčeli jsme. Navíc tím, že jsem si ve filmu i sama hrála, tak se celé natáčení zpomalovalo v tom, že jsem si každý záběr musela přehrávat, protože jsem ho neviděla na place. Byl to vlastně zpětně takový malý horor.

DSC_2055 zdroj: Tisková zpráva

Jak se vám hrálo po boku velkých hereckých jmen jako je Igor Bareš nebo Jiří Krampol. Měla jste trému?

Samozřejmě, že jsem měla trému. Naštěstí s Igorem Barešem jsem už ale natáčela jiné projekty, takže jsme se znali už z dřívějška jako Superženu nebo Casting na lásku. S Martinem Krausem jsme točili před tímto natáčením dvě reklamy pro pánské obleky, Valerii Zawadskou jsem měla na place taky. Díky této dřívější zkušenosti jsem vnímala svoji dvojí pozici režisérko-herečky o trochu lépe, než kdybych měla na place kupu neznámých herců. Samozřejmě jsem se ale snažila, aby byly oba výkony mých profesí co nejlepší.

Láska na zakázku je Vašim pátým hraným filmem. Mimo to působíte i jako herečka. Byla režie vždy vaším snem, nebo to bylo spíše herectví?

Určitě se snažím soustředit především na režii, kdy máte tu moc rozhodovat o všem, co se v mikrosvětě vašeho filmu děje. Herectví tuto tvůrčí svobodu zas do takové míry nenabízí. Zvykla jsem si na ten tlak a adrenalin, který s sebou řízení takového kolosu, jako je film, přináší.

 Film Láska na zakázku je o lásce. Co pro vás osobně láska znamená?

Já vnímám lásku podobně jako hrdinky v romantických filmech. Je to pro mě kouzlo, které postrádá logiku, přesto pro ni uděláte skoro cokoli. Je to absolutní, na hlavu postavený nesmysl, který ale životu smysl dává. Láska je strašně moc. Ale není samozřejmě všechno. 

DSC_1875 zdroj: Tisková zpráva

Točíte převážně komedie, které si často píšete. Nabízí se otázka – co tedy Vy a humor?

Já humor a pozitivní náladu zbožňuji. Kdybych měla vybrat jednu vlastnost, která mě u mužů nejvíc imponuje, je to právě humor. Jako moderní žena nepotřebuju zachránit, živit a většinu věcí si dokážu vybojovat sama. Ale mít vedle sebe někoho, kdo vás rozesměje, je pro mě pravý důvod, proč nebýt sám.

Proč by si diváci měli na film Láska na zakázku zajít do kina?

Je to lehká romantická komedie, která se hodí do letních kin – takže je to tip na ideální rande. Kromě báječného obsazení plného známých tváří poodhalíme zákulisí prostředí hypnoterapie a můžu prozradit, že jednotlivé šílené historky, které ve filmu ukazujeme, vycházejí ze skutečných událostí. A věřte mi – nebudete věřit, co všechno je skutečně možné!

Máte ze vší tvé tvůrčí činnosti taky někdy čas nic nedělat? Jen relaxovat? Jak nejraději dobíjíte baterky?

Díky poutnickým dokumentům, které jsem točila, jsem si oblíbila vycházky, ideálně v přírodě. Ráda vypnu u nějakého dobrého filmu v kině a když mám trochu víc času, rozkoukám seriál. Také mám oblibu v poznávacích výletech do různých měst. A samozřejmě jsem velký milovník plavání. Svou lásku k vodě jsem vyznala právě do filmu Superžena.

Co nového připravujete?

Aktuálně jsem začala režírovat nový film s Davidem Novotným a Bárou Seidlovou v hlavní roli s názvem Krtkův Svět. Tentokrát jde o reálný příběh inspirovaný skutečnou událostí budování dětského parku,jehož hlavním tématem je byrokracie. Snímek má krásné herecké obsazení. Mimo zmíněného Davida s Bárou mi ve filmu hraje opět Igor Bareš s Valerií Zawadskou, dále třeba Jaroslav Satoranský, Oldřích Navrátil nebo Ladislav Freij.