Pondělí 3. června 2024, svátek má Tamara
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Je to kapitán a reprezentant, měl si dát pozor! Švancara o Krejčím a dresu „Jude Slavie“

    Velkým tématem na české fotbalové scéně je v současné době sparťanský kapitán Ladislav Krejčí (25), který se v euforii podepsal jednomu z fanoušků na dres s číslem 88 a jménem „Jude Slavie“. Celý incident pro Expres.cz okomentoval bývalý ligový fotbalista Petr Švancara (46), který má pro Krejčího pochopení. „Nezazlívám mu to, ale je to kapitán Sparty a nedal si na to asi pozor. Dá se to odpustit,“ tvrdí někdejší útočník Brna či Slavie, který popsal, do jakých problémů se během aktivní kariéry dostal on.

    Bývalý ligový útočník Petr Švancara, který má za sebou účast v populární reality show Survivor, pokřtil svou druhou autobiografii. Kniha tentokrát nese název Já su já a slavnostního křtu se zúčastnilo hned několik známých tváří. Jmenovitě například moderátoři Libor Bouček a Petr Svěcený, kuchař Zdeněk Pohlreich či zpěvák Richard Krajčo.

    „První kniha byla hodně o fotbale, ta druhá je o pracovním životě po kariéře. Život, který momentálně žiji. Měl jsem rád oslavy, pivo a hospodu. Ne vždy jsem byl profesionální fotbalista. Byl jsem slavící typ a ten život v tom pokračuje,“ prozradil o nové knize Švancara.

    Petr Švancara

    S redaktorem Expresu Švancara při té příležitosti probral také sparťanského kapitána Ladislava Krejčího, který čelí velké kritice veřejnosti za to, že po víkendové výhře nad Mladou Boleslaví podepsal jednomu z fanoušků kontroverzní dres, na němž byla vytištěná číslice 88 a jmenovka „Jude Slavie“.

    Sparťanský kapitán Ladislav Krejčí podepisuje dres s velmi kontroverzním potiskem.

    „Láďa v nějaké euforii podepsal věci, které byly proti někomu. Na jednu stranu mu to nezazlívám, na druhou stranu je to ale kapitán Sparty a asi si na to nedal pozor. Dneska je doba, kdy vše fotíme a točíme. Láďovi chci asi jen vzkázat, ať si na to dá pozor. Sparťani jsou samozřejmě spokojení, ale druhá část republiky mu jako kapitánovi a reprezentantovi tyto věci vyčte. Stává se to. Myslím, že se něco takového dá odpustit,“ řekl Švancara.

    „Občas se mi stane, že se někdo chce podepsat na sparťanské tričko nebo dres Baníku Ostrava. Na to si dávám pozor, to se nehodí. Podepsal jsem se ale třeba na knížku někoho, s kým třeba úplně nesouhlasím. Někdy se to stane. Určitě není Láďa špatný člověk, že by vykřikoval nějaká hesla, není to nic tragického. Veřejné mínění je ale důležité. Bylo tam něco (proti)židovského, do budoucna to může být špatný stín,“ dodává Švancara.

    „Já bych se například na sparťanské a baníkovské dresy nepodepsal, to je jasné. Jsou to největší rivalové, byla by to neúcta i vůči těm klubům. Jako Zbrojovák to prostě nejde. Na to si dávám pozor a myslím, že se mi to nikdo nestalo,“

    Komu Petr Švancara drží palce v letošním Survivoru? Dozvíte se ve videorozhovoru

    Fotogalerie