Připojte se

Pretty Woman je nestárnoucí klasika, která změnila žánr romantické komedie

Pretty Woman / Touchstone Pictures

Film

Pretty Woman je nestárnoucí klasika, která změnila žánr romantické komedie

Pretty Woman je romantická komedie režiséra Garryho Marshalla z roku 1990, která se stala ikonou žánru a přinesla světovou slávu svým hlavním představitelům, Julii Roberts a Richardu Geremu. Tento film, který kombinuje pohádkové prvky s realistickým zobrazením vztahů, není jen příběhem o lásce, ale i o transformaci a osobním růstu.

Zrození hvězdy Julie Roberts

Skvělá Julia Roberts, hrající Vivian Ward, se díky roli ve filmu Pretty Woman stala jednou z nejoblíbenějších hereček své generace. Její charakteristický smích a přirozený šarm z ní učinily neodolatelnou hrdinku, která dokázala získat srdce nejen bohatého a cynického obchodníka Edwarda Lewise, ale i milionů diváků po celém světě. Roberts získala za svůj výkon nominaci na Oscara a stala se vyhledávanou herečkou pro hlavní role v romantických komediích.

Pretty Woman / Touchstone Pictures

Richard Gere jako nečekaný romantický hrdina

Richard Gere, který ztvárnil Edwarda Lewise, byl již v době natáčení Pretty Woman uznávaným hercem. V roli úspěšného, ale emocionálně chudého podnikatele ukázal Gere svou schopnost proměnit postavu od chladného kalkulátora k citlivému milenci. Chemie mezi Gerem a Roberts byla klíčovým prvkem, který přispěl k obrovskému úspěchu filmu. Gereho výkon v Pretty Woman pomohl utvrdit jeho postavení jako předního hollywoodského herce.

Režisér Garry Marshall zrození mistra romantické komedie

Garry Marshall, režisér filmu, byl již před Pretty Woman známý svými pracemi na televizních seriálech a filmech. Jeho schopnost vnést do příběhu humor a teplou lidskost, aniž by upadl do sentimentality, je dobře patrná i v Pretty Woman. Marshallova režie dokonale vyvažuje prvky romantiky, komedie a dramatu, což filmu dodává univerzální přitažlivost.

Pretty Woman / Touchstone Pictures

Dědictví filmu

Pretty Woman nejen že definoval žánr romantických komedií na několik příštích dekád, ale také nastavil nové standardy pro filmovou produkci. Film měl celosvětový úspěch, vydělal více než 463 milionů dolarů a stal se jedním z největších hitů roku 1990. Jeho působivý soundtrack, včetně písně Pretty Woman od Roye Orbisona a It Must Have Been Love od Roxette, dodnes rezonuje s publikem různých generací.

Pretty Woman zůstává milníkem v kariérách Julie Roberts a Richarda Gereho a dokladem toho, jak film může ovlivnit nejen životy svých postav, ale i životy svých diváků. Jeho příběh o nečekané lásce a osobní transformaci zůstává inspirací pro filmaře a fanoušky po celém světě.

Velký rozhled skrze všemožná témata, získaný letitým studiem světových událostí.

Přidat komentář

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další články ze sekce Film

Co je trendy?

Připojte se k nám

Kurzy měn dle aktuálního kurzu ČNB.
Zdroj dat: Kurzyakcie.cz
Nahoru