Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Pondělí 3. června 2024  |  Svátek má Tamara
Bez reklam

Hasičské auto se u Babylonu málem převrátilo, řidič zvládl reagovat. Starší událost, neměla by se stávat, zní od hasičů

Na sociálních sítích koluje video hasičského auta, které míří k zásahu. V zatáčce u libereckého hotelu Babylon se vlivem vysoké rychlosti málem převrátí, díky rychlé reakci řidiče se ale vrátí na kola. Podle vyjádření krajských hasičů sice řidič situaci zvládl, ale neměl by se do ní vůbec dostat.

Podle vyjádření HZS Libereckého kraje se jedná o auto zásahové jednotky profesionálních hasičů z Liberce, kteří míří k záchranně lidského života. „Při vyšší rychlosti se CAS dostala do nestandardní situace a tu řidič zvládl. Jedná se však o situaci, do které by se řidiči dostávat neměli,“ uvedli hasiči v prohlášení na webu.

Hasičský záchranný sbor České republiky se proto snaží zabezpečit pro své řidiče odbornou přípravu v polygonech. „V roce 2023 tento výcvik nemohl proběhnout vzhledem k tomu, že jeden z účastníků výběrového řízení znemožnil realizaci výcviku,“ dodali hasiči.

Video je podle hasičů pořízené ze starší události. „Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje celou situaci již prošetřil a následně uzavřel.“

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook/Štěpán Doc Šulc

Štítky hasiči, auto, zásah, liberec, babylon, hzs lk, vyjádření

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasičské auto se u Babylonu málem převrátilo, řidič zvládl reagovat. Starší událost, neměla by se stávat, zní od hasičů  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.