Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Rodina americké herečky Barbry Fuller oznámila smutnou událost. V nedožitých 103 letech odešla minulý týden na věčnost jedna z posledních hvězd stříbrného plátna, která se objevila v desítkách filmů a seriálů, ale stěžejní byla především její práce pro rádio.

„Dnes zemřela moje kmotra Barbra Fuller. Byla součástí první rozhlasové soap opery One Man’s Family, kde hrála roli Claudie čtrnáct let. Hrála také ve filmech a televizi. Teta Barbra prožila plnohodnotný život a v červenci tohoto roku by se dožila 103 let,“ napsal ve svém příspěvku na Facebooku její kmotr herec JP Sloane. „Byl jsem skutečně požehnán, že jsem ji měl po svém boku tak dlouho. Vždy ji budeme milovat a bude nám moc chybět,“ dodal.

Herečka se narodila ve městě Nahant v Massachusetts v roce 1921. Tatínek jí zemřel v pouhých třech letech, poté se s maminkou přestěhovaly na Floridu a později do Chicaga, kde její maminka pracovala pro rozhlasovou stanici. Kariéra Barbry začala rovněž v rádiu, a to zmiňovanou rolí Claudie. Vdaná byla jednou, v roce 1951 si vzala herce z westernů Lashe LaRuea, ale rozvedli se po pouhém roce.

Fuller si zahrála mimo jiné ve filmech City of Bad Men, Flame of Youth nebo Singing Guns. Ze seriálů jmenujme například Perry Mason, Lassie nebo Adventures of Superman.

Související témata:
Barbra Fuller

Další články

Načítám