Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Společenské akce už nevyhledává tak často jako dřív. Herečka Jitka Schneiderová (51) vyrazila na párty více než po půl roce. Nenechala si ujít otevření nové japonské restaurace. A dobře si promyslela, jak se obléknout, aby byla elegantní, ale zároveň se mohla i pořádně najíst. Over size šaty toho hodně schovaly, i když Jitka je i po padesátce pořád krásně štíhlá.

Jitka s partnerem i dcerou jsou milovníky dobrého jídla. „Do restaurací chodíme rádi, vyjde nám to tak jednou do měsíce. Chodíme degustovat různé dobroty, a jak vybíráme? Máme rádi i zajímavé a inspirativní prostředí, ale také street food v tržnici. Ale vaříme i doma, já mám třeba oblíbenou thajskou polévku z červené čočky a mají ji rády i moje lásky doma,“ vyprávěla.

Povídali jsme si o práci. V rodičovských stopách začala kráčet i Jitčina osmnáctiletá dcera Sofie, kterou má s bývalým manželem Davidem Švehlíkem. „Ale ta hra už má derniéru. V hraní bude asi pokračovat dál, když jí něco sedne a bude obsazená. Ale pořád to má jako hobby,“ vysvětlila Jitka.

Ona sama je v plné práci. „Budu zkoušet nové představení Noční spoje do Studia Dva, premiéra je v září. A od října budu natáčet seriál pro Českou televizi, něco malého budu ještě točit v létě. Ale chci si udělat delší prázdniny, takže kromě zkoušek v divadle nemám moc hraní na letní scéně,“ uzavřela.

Další články

Načítám