Pondělí 3. června 2024, svátek má Tamara
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Češi předvedli skvělý comeback, ale padli v prodloužení. Poslanci křičeli při jednání Sněmovny

    Zatím nejtěžší zápas letošního mistrovství čekal na Českou reprezentaci v úterý odpoledne. Hokejisté se postavili obhájcům trofeje z Kanady. Soupeř si ve třetí třetině vytvořil dvougólový náskok, jenže ten Češi dokázali v samotném závěru smazat. Padli ovšem v prodloužení. Hokejem žila dokonce i Sněmovna, kde poslanci stihli během rozpravy nad novelou zákona proti praní špinavých peněz při gólech burácet na celý sál.

    Ještě po dvou třetinách byl stav bezbrankový, ve třetím dějství začali lépe Kanaďané zásluhou Dylana Cozense. Kubalík v přesilovce vyrovnal, ale soupeř pak odskočil po zásazích Dawsona Mercera a Brandona Hagela. Češi srovnali až při hře bez gólmana góly v 57. a 59. minutě.

    Bohužel, strhující závěr stál české hokejisty spoustu sil. V prodloužení sice šli do početní převahy, jenže Kanada dokázala v oslabení zápas definitivně strhnout na svou stranu.

    Česko - Kanada

    Ani hvězdné posily z NHL tak nepomohly urvat nad favoritem vítězství. Experti ve studiu se ale shodli, že je zkrátka potřeba, aby si spolu nové formace sedly. Martin Nečas, který se k nároďáku připojil před minulým utkáním s Británií, už byl například jmenován hráčem utkání za Česko.

    Ve čtvrtečním čtvrtfinále narazí Češi na USA, nebo Německo. Kanaďané vyzvou Slováky. O konečném pořadí ve skupinách a soupeři českého výběru na úvod vyřazovacích bojů rozhodne večerní zápas v Praze mezi Švýcarskem a Finskem se začátkem ve 20:20.

    Poslanci slavili za pultíkem

    Čeští poslanci stihli během dnešní rozpravy nad novelou zákona proti praní špinavých peněz informovat od řečnického pultu o vývoji hokejového utkání Česka s Kanadou.

    „Podle gesta pana ministra (zemědělství Marka) Výborného jste určitě pochopili, že jsme srovnali skóre,“ konstatoval při řízení schůze místopředseda Sněmovny Karel Havlíček (ANO).

    Česko - Kanada

    Ministr Výborný, který seděl ve vládních lavicích, totiž několik minut předtím nedokázal skrýt nadšení nad tím, že Česko srovnalo stav utkání na 1:1.

    „Potvrzuji vaši informaci, že jsme srovnali s Kanadou na 1:1 gólem Dominika Kubelíka,“ řekl od řečnického pultu poslanec ODS Jiří Havránek, když přišel představit svůj pozměňovací návrh. Během jeho projevu se však stav utkání stačil změnit.

    „Z gestikulace kolegů chápu, že naše nadšení ze srovnání na 1:1: bylo předčasné, neb znovu prohráváme a to 2:1,“ dodal na závěr svého projevu.

    Česko - Kanada

    „Já děkuji za nedobré zprávy,“ poznamenal Havlíček. Na poslance Havránka se však v podrobné rozpravě obrátil s dotazem, jak mohl vědět, že se skóre změnilo, když přitom hovořil do mikrofonu.

    „Bylo to tím, že na mě reagovali kolegové jak zleva, tak zprava,“ vysvětlil Havránek.

    Fotogalerie