Hlavní obsah

Vůbec jsem nespal, ale energie tam byla, řekl Pastrňák. A vysvětlil, proč dělá rozhovory bez bruslí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Po příletu z jiného kontinentu pořádně nespal, potrénovat s Romanem Červenkou, kterého s Pavlem Zachou dostali do lajny, prakticky nestihl, i tak hvězdný útočník David Pastrňák po dramatu s Kanadou v televizním rozhovoru pro Sport.cz říkal: „Cítil jsem se dobře, energie tam byla. Doufám, že budu silnější na čtvrtek.“ Ve čtvrtek přijde klíčový den – český tým hraje večer čtvrtfinále, které ho může poslat do závěrečných bojů o medaile.

Trable Davida Pastrňáka. Mám strašně malé brusle a hrozně to bolí, proto ani nechci dávat rozhovoryVideo: Sport.cz

 
Článek

Davide, jak jste si užil svůj první velký zápas v Česku?

Užil jsem si ho, ale bylo by to trochu sladší s výhrou. Nicméně jsem rád, že se mi podařilo si zahrát doma, jen škoda, že to neskončilo vítězstvím.

Na sociálních sítích zaujalo, že jste na přestávkový televizní rozhovor přišel bez bruslí. Bolely nohy, měl jste špatné nože?

Mám strašně malé brusle, chodidla tam jsou nasoukaná a strašně to bolí. Proto po zápase ani nechci dělat rozhovory. Takže brusle si sundávám po každé třetině, aby se mi ulevilo.

Sestřih utkání Kanada–ČeskoVideo: Česká televize

Jak jste se cítil na ledě?

Ohledně únavy to bylo docela dobré. Byl jsem překvapený, protože jsem vůbec nespal, probudil jsem se strašně brzy. Ale jak říkám, cítil jsem se dobře, energie tam byla. Doufejme, že pořádně vyregeneruji a budu ještě silnější na čtvrtek.

Nakonec jste s Pavlem Zachou nastoupili v lajně společně s Romanem Červenkou. Jak jste si po dvou letech zase sedli?

Myslím, že to šlo. Červus hraje neskutečně, celý turnaj to tady jako správný kapitán tahá a dneska zase ukázal jiné přednosti. Při hře 5 na 5 to musíme zlepšit, ale oni se se Zachičem neznají. Takže dva dny před čtvrtfinále nám pomohou na souhru (tým bude trénovat ve středu, kdy má volný den, a ve čtvrtek dopoledne, protože hraje až od 20.20).

Jak jste viděl situaci v prodloužení, kdy jste v oslabení od Kanady inkasovali?

Bylo to nečekané, ale je to škoda, protože přesilovka 4 na 3 je obrovská šance. Staly se tam dvě chybičky, ztratili jsme puk, mohli jsme ho zpět vybojovat v obranném pásmu, ale přeskočilo to hokejku a brusli a najednou to skončilo v bráně. Určitě je to zklamání, ale teď už s tím nic neuděláme. Musíme se soustředit, abychom si pořádně odpočali a připravili se na čtvrtfinále.

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.