Hlavní obsah

Zacha po premiéře: Všichni mi to ulehčili, cítil jsem se stále líp a líp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Naskočil do rozjetého vlaku a při premiéře v seniorské reprezentaci ho čekala pořádná šichta. Pavel Zacha ve 27 letech odehrál svůj první zápas za národní tým. I přes porážku 3:4 po prodloužení si duel užil, zejména díky skvělé kulise na domácím mistrovství světa. „Bylo to výborný. Měl jsem tu rodinu, podporu fanoušků jsem cítil už od rozcvičky,“ pochvaloval si hokejový útočník.

Pasta s Romanem Červenkou mi premiéru na MS ulehčili, říká Pavel Zacha. Před čtvrtfinále je důležité, že jsme dokázali takhle stáhnout zápasVideo: Sport.cz

 
Článek

Zpočátku na něm bylo znát, že se pozvolna dostává do pohody. „První třetinu jsem si trochu zvykal na širší led i systém. V obranném pásmu jsem párkrát nevěděl, kam mám jet. Ale postupně se to zlepšovalo a ve třetí třetině už jsem tušil co a jak,“ líčil a ocenil přístup celého týmu. „Trenéři i spoluhráči to pro mě udělali jednoduché. Všichni mě přivítali výborně, dost mi to ulehčili,“ poznamenal.

V paměti ze zápasu mu nejvíc utkví vyrovnávací gól Romana Červenky v závěru. „To bylo super, vidět všechny ty fanoušky, jak skáčou. Na atmosféru jsem se těšil a užíval jsem si to,“ usmál se. „Takovým vyrovnáním jsme ukázali, že máme na čem stavět. Je to pro nás důležité,“ uvědomoval si.

Atmosféra neskutečná. První zápas jsem trošku spal a moc jsem to nevnímal, teď jsem z toho měl husinu, přiznává Martin NečasVideo: Sport.cz

Souhru s Červenkou a Davidem Pastrňákem si nemohl vynachválit. „Souhra s takovými hráči je jednoduchá, jsou výborní. První dvě třetiny jsme neměli tolik šancí, ale pak jsme zabrali. To vypovídá o tom, že ve čtvrtek to snad bude ještě lepší,“ věří centr Bostonu.

Trable Davida Pastrňáka. Mám strašně malé brusle a hrozně to bolí, proto ani nechci dávat rozhovoryVideo: Sport.cz

Právě čtvrtfinále rozhodne o osudu šampionátu. „Musíme vyhrát, nejdůležitější zápas turnaje. Ukáže se, jak na tom jsme. Připravíme se, ať už narazíme na kohokoliv,“ poznamenal Zacha. Ve čtvrtek bude mít v hledišti ještě větší podporu. „Teď přijely ségry, celkem asi pět lidí. A pozítří jich tu bude ještě víc, tak snad to zvládneme,“ doufá.

Do té doby ale potřebuje pořádně zregenerovat. „Už se docela těším do postele. Ještě ale skočím do sauny, abych se vypotil, a bude to dobré,“ uzavřel Zacha.

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.