Hlavní obsah

Narození dítěte, záchrana v bundeslize. Král zažil parádní oslavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před pár dny se stal poprvé otcem, v sobotu se s Unionem Berlín zachránil v německé lize. Fotbalový záložník Alex Král si k nedělním 26. narozeninám nadělil nádherné dárky. Tím dalším by mohla být nominace na blížící se Euro v Německu nebo nová smlouva v Unionu.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Alex Král (vlevo) a Lukáš Masopust oslavují gól české fotbalové reprezentace.

Článek

„Slavíme narozeniny jako rodina,“ pochlubil se Král na Instagramu. K textu přidal fotku z nedělní procházky s manželkou Markétou, na které oba drží kočárek s nedávno narozeným potomkem.

V Berlíně jsou po životní stránce očividně spokojeni, zřejmě by se nechtěli stěhovat jinam. Jenže tento scénář není jistý. Šestadvacetiletému Královi končí hostování ze Spartaku Moskva, kde má nadále platný kontrakt. Jeho přerušení umožnilo speciální pravidlo FIFA. Zahraničním fotbalistům, kteří mají uzavřenou smlouvu s ruskými profesionálními kluby, dovoluje jednostranně pozastavit kontrakt a odejít na hostování. Nařízení bylo zavedeno v souvislosti s vojenskou agresí Ruska vůči Ukrajině.

„Budoucnost Alexe se řeší,“ řekl neurčitě Sportu.cz Karol Kisel, ředitel společnosti K2K Sports, která Krále zastupuje. Jeho klient přišel do Unionu v létě, na podzim si v jeho dresu zahrál Ligu mistrů. Dokonce vstřelil gól Realu Madrid.

Na jaře se ale Král i kvůli zranění ze sestavy postupně vytrácel. Nakonec stál pět minut od druhého sestupu z bundesligy v řadě (před rokem se marně pokoušel pomoct se záchranou Schalke). Unionu Berlín se ho však podařilo v nastavení sobotního závěrečného duelu sezony odvrátit vítěznou trefou.

Jestli Král zůstane v Unionu nebo se postěhuje na jinou adresu, se rozhodne v nejbližších dnech. Union musí co nejrychleji najít nového trenéra, který vrátí klubu ztracenou herní identitu. Nový kouč pak bude se sportovním úsekem dávat dohromady kádr pro příští sezonu.

Královi by pomohla nominace na Euro, kde by se mohl ukázat a získat snáze angažmá v některé z prestižních evropských soutěží. Trenér české reprezentace Ivan Hašek ho však nepozval k březnovým přípravám v Norsku a s Arménií. Je tedy otázka, jestli Krále vezme na šampionát.

Související témata: