Hlavní obsah

Král se po ročním působení ve Finsku vrací do NHL

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hokejový obránce Filip Král se po ročním působení ve Finsku vrací do zámoří a dostane novou šanci prosadit se do NHL. Roční smlouvu s čtyřiadvacetiletým hráčem podepsal Pittsburgh. Penguins oznámili na svém webu, že s hráčem uzavřeli kontrakt na sezonu 2024/25 s příjmem 775 000 dolarů.

Foto: Jan Beneš/Český hokej

Český obránce Filip Král (vlevo) se vrací do zámoří

Článek

Král uplynulý ročník strávil v Lahti, kde v dresu Pelicans ovládl klubovou statistiku obránců s pěti góly a 32 asistencemi v 46 zápasech. S bilancí plus/minus byl s 28 kladnými body nejlepším hráčem základní části.

Odchovanec Komety Brno se v předchozích dvou sezonách neúspěšně snažil prosadit do sestavy Toronta v NHL. Maple Leafs jej draftovali v roce 2018 a o dva roky později podepsal s kanadským klubem tříletou nováčkovskou smlouvu. Do NHL se ale neprosadil, první sezonu strávil v Kometě, poté se vrátil do Severní Ameriky, ale působil hlavně na farmě v týmu Toronto Marlies v nižší AHL. Za Maple Leafs odehrál jen dva zápasy v sezoně 2022/23.

Související témata: