Dnes v Ulici: U Marečků se řeší Vojtův fotbal a Lucka se dozví, že Frantu s rozchodem předběhla jen o pár minut

Dnes v Ulici: U Marečků se řeší Vojtův fotbal a Lucka se dozví, že Frantu s rozchodem předběhla jen o pár minut
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Konečně už se u Marečků neřeší nevěra, nýbrž oproti tomu krásné rodinné starosti. I když se Vojta a ani jeho rodiče na „fotbalový problém” takhle růžově nedívají, jsou vděční za to, že táhnou za jeden provaz. O pomocnou ruku není nouze ani u Franty a Lucky, ačkoliv se rozešli.

Kryštofa čeká nemilý rozhovor s trenérem

Kryštof má poměrně hodně naloženo. Mezi učením a péčí o děti si musí najít čas také na nepříjemný rozhovor s arogantním trenérem. Už se totiž nemůže dívat na to, jak Vojta chodí z fotbalu čím dál tím skleslejší. Přece pro to musí existovat důvod. No ne? O tomto problému zatím ví jen Karla s Kryštofem. Moc rádi by Vojtu nějak podpořili. Vždyť fotbal není jen Vojtova zábava, nýbrž i pojítko mezi ním a Lubošem. Ten už na fotbalový zápas, ve kterém si Vojta nejspíš nezahraje, chystá svou fandící soupravu. Respektive Vojta by si i zahrál, jenže to by nejdříve musela jít z Kryštofovy kapsy nějaká podpora.

Trenér si řekl o úplatek

Z rozhovoru s trenérem je Kryštof úplně znechucený. Nejenže mu trenér napřímo naznačil, že Vojta není kdovíjaká fotbalová hvězda, on si i rovnou řekl o úplatek. Podle něj se nemůže snažit jen samo dítě, nýbrž i jeho rodiče. A o fandění a domácí podpoře zde řeč určitě nebyla. Když to Kryštof říká Karle, ta jen nevěřícně zírá. Ihned se spustí její myšlení policejní vyšetřovatelky. Taková nekalost se musí nahlásit. Ale jak to udělat a neublížit Vojtovi? Přednostně musí fungovat jako rodiče. Zatím to tedy nechávají volné, i když Kryštof usilovně přemýšlí, jak to Vojtovi podat. Vždyť on mu věří. Na rozhovor s velkým Milanem se ho určitě zeptá. Co poví? S Karlou mají nicméně jasno, že když tahle situace nepůjde „narovnat”, nechtějí, aby Vojta v takovém prostředí vyrůstal. Vždyť už i nadávky a pokřikování při zápase bylo podle nich hodně přes čáru. Takto soupeřivé prostředí by mohlo citlivého Vojtu rychle semlít. Lubošovi se ale zatím nic říkat nebude.

Lucka se dozví, že s ní měl Franta úplně stejné rozchodové plány

Lucku trápí výčitky svědomí. Rozešla se s hodným Frantou, který jí je i nadále velkou oporou. Možná Lucie tak trochu trpí sebemrskačstvím, protože Franta ji podporuje hlavně ve věci své tety Evy. Kdyby Eva Lucii tolik nepřesvědčovala, teď by nebyla ve finančních potížích. Ale každý svého štěstí strůjcem. Lucie má každopádně pocit, že musí Frantovi svůj nový neexistující objev z Litvínova vysvětlit. Franta nechápe, proč by si Lucie něco takového vymyslela. Měla pro to paradoxně stejný důvod, s jakým on šel za ní. Jednoduše se do Franty nezamilovala. Pro oba je to velmi vtipná situace. Oba se znovu shodují i na tom, že na vztahy z rozumu mají oba ještě fůru času. I když tohle platí spíše pro Lucku. Franta už je zatížený závazkem za jedno dítě. Lucka je svobodná a je možná dobře, že si Frantu rozmyslela. Ona Skyler je dost nevypočitatelná a mohla by způsobit i krach jejich vztahu.

Zdroj článku:
  • Autorský text