Survivor Česko & Slovensko: Pomalu se schyluje k pánské jízdě. Jana už by měla sestoupit z obláčku, když čekala na hru dvacet let

Survivor Česko & Slovensko: Pomalu se schyluje k pánské jízdě. Jana už by měla sestoupit z obláčku, když čekala na hru dvacet let
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Stále se ještě řeší, proč byla vyhlasovaná Kristýna. Zmatené řeči, které se schovávají za pojmy jako strategie a loajalita, naznačují, že za to tak trochu mohl Tomáš. Odešel totiž podebatovat za Yenifer, aniž by požádal o svolení Mikýře. Tomáš údajně zpanikařil a šel se svěřovat největší drbně.

Tomášova verze je jiná a jen se jí zeptal, zda bude psát Bandurka. Bohužel se potvrdilo, že je Tomáš naprosto neschopný samostatné akce, takže místo toho, aby se snažil „pomstít“ odchod hráčky, který obrečel, upnul se na Mikýře s Pirátem a bude jim sloužit až do okamžiku, než se ho zbaví. Odchod herní parťačky podle něj byl nejhorším dnem v Survivoru, ale nemá na to, aby hrál hru, která by mu dala šanci na postup do finále.

Jana a Nikola se chválí, jak se jim podařilo zbavit Kristýny a vůbec jim nedochází, že co nevidět budou na řadě. Teprve v průběhu této epizody jim dojde, že jsou jen nástrojem v ryze mužském klání.

Radek, kterému nikdo nevidí do hlavy, se také rozhodl přisát na Piráta s Mikýřem, protože tam vidí ještě na několik kmenových rad záruku, že na něj nepřijde řada. Teď je na tom v hierarchii lépe než Jana a Nikola, takže to vypadá, že má zatím čtyřku v kapse s Mikýřem, Pirátem a Mártym.

Yeny debatuje s Bandurkem a vyjadřuje svůj nesouhlas s tím, že vše organizuje Mikýř a Pirát. Jenže u Bandurka moc sympatií nemá. Ten moc dobře ví, že když se bude vyřazovat Yenifer, bude mít klid do další kmenovky. Jako had jen vyčkává a užívá si exotickou dovolenou.

Souboj o imunitu konečně stojí za to

Bylo toho hodně, co museli soutěžící zvládnout. Cena pro vítěze byla lákavá. Šlo o kyblík smažených kuřat a filmovou noc. K tomu samozřejmě patřil i náhrdelník individuální imunity.

Vůbec se nedařilo Tomášovi a Martinovi. Do finále se prokousali Márty a Mikýř. Nakonec to byl Márty, kdo si převzal náhrdelník imunity.

Márty si na kuřecí orgie vzal Mikýře, Tomáše a Piráta. Ani tato situace ještě Janu nepřivedla k myšlence, že nemá v Mikýřově alianci moc silnou pozici a že je kluci jen využívají, aby měli jejich hlasy.

Yenifer je asi jediná, kdo pochopil, že by mělo dojít k nějakám změnám, jinak se Mikýř a Pirát dostanou do finále. Bohužel, Yenifer nikdo nebere vážně a poté, co udělala pár špatných rozhodnutí, už nemá takovou pozici, aby mohla něco změnit. Nevěří jí Bandurko ani Jana. Ta se jí chce zbavit, ale hlas ji dát nechce, protože si myslí, že by ji Yeny vzala do duelu, kdyby měla to štěstí a trefila správnou vázu.

Radkovi přálo štěstí a když byli kluci na hostině, procházel se s Janou a Nikolou po okolí a našel herní výhodu, která mu dává možnost anulovat někomu použitou skrytou imunitu. Radost mu trochu zkazila skutečnost, že o výhodě ví i Jana s Nikolou.

Po návratu z hostiny se řešila hierarchie v alianci „Mikýřovci“ a Jana konečně pochopila, že si nevede moc dobře. To, že je v alianci i Márty, a dokonce má silnější pozici než ona, ji vyrazilo dech. Nikola byla také pěkně naštvaná a snad to dvojici trochu vybičuje k nějaké akci.

Kmenová rada

Hodně se toho namluvilo o Kristýně, ale vlastně nikdo nic neřekl. Jen bylo třeba něčím naplnit plánovaný čas. Jak se předpokládalo, hlasování nedopadlo dobře pro Yenifer. Všechny hodně pobavila větou:

Lži nemám ráda a sama se jim vyhýbám.

Ani Yeny neměla při výběru vázy štěstí.

Ve hře zůstaly už jen dvě ženy, Bandurko utekl vyřazení jen o chlup. Po jednom hlasu měl i Martin a Radek.

Příště se nejspíš „Mikýřovci“ zbaví někoho ze snadných cílů anebo si všimnou, že loajalita Jany a Nikoly už není tak pevná, jak se jevila. Bylo by zajímavé, kdyby se do vyřazení dostala Jana, která tvrdila, že by si v případě duelu vzala silného protivníka. Konečně by mohlo dojít na vázu s vodou a nějaký zvrat ve hře. Jinak to bude předvídatelná nuda.

Zdroje článku: