Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Anastasia Morris z Walesu se projedla ke 200 kilogramům, a když si stoupla na váhu, nedokázala její hmotnost změřit. Nechala si proto udělat žaludeční bypass a od té doby zhubla skoro polovinu své váhy.

Morris se začala utěšovat jídlem poté, co se v 19 letech stala maminkou. Sklony k obezitě měla prý už jako dítě, jako náctiletá pak konzumovala fast food na denní bázi.

V srpnu 2023 se její váha vyšplhala na 203 kilo, nejvíc, co kdy Anastasia vážila. Rozhodla se proto pro žaludeční bypass, který ji vyšel na půl milionu korun. A investice se, zdá se, vyplatila. Za 9 měsíců Anastasia zhubla 69 kilo a lituje jedině toho, že zákrok nepodstoupila dříve.

„V dospívání jsem se utěšovala jídlem. Povečeřela jsem s rodiči, pak jsem se vykradla z domu a běžela do fast foodu na druhé jídlo,“ přiznala brunetka britským médiím.

Maminka jí nutila do spousty diet, ale rychle po nich nabrala zpátky. Po porodu váha rostla ještě rychleji a došlo to do fáze, kdy Anastasiu nechtěli v zábavním parku pustit na atrakci.

„Už jsem sotva chodila. Nevešla jsem se na kolotoč ani do boxu v restauraci. Uvědomila jsem si, že přežívám, ale nežiju,“ přiznala, co ji vedlo k radikálnímu kroku.

Přejídala se tolik, že se nikdy necítila plná. Před operací ale musela držet speciální dietu a po ní ji zasytilo jen menší množství jídla. I díky tomu šla váha rychle dolů.

Dneska Anastasiu lidé ani nepoznávají, zase může vyrazit na výlety s rodinou a nachodit kilometry. Ráda by zhubla ještě jednou tolik, co doposud, ale už teď se cítí skvěle.

Už se necpe uhlohydráty a nakupuje oblečení běžných velikostí. Těší se, až se synem zase vyrazí do disneylandu, a tentokrát si to užije.

„Chybí mi jídlo, ale to, jak se cítím fyzicky, za to stojí. Vypadám a cítím se mnohem lépe a jsem na sebe pyšná. Škoda jen, že jsem to neudělala už před 10 lety,“ nechala se slyšet na závěr.

Související témata:
Anastasia Morris

Další články

Načítám