Hlavní obsah

Ve čtvrtfinále se můžou dít velké věci, soudí Kubalík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Po „ospalém“ startu se už zase na světovém šampionátu gólově rozjíždí. Dominik Kubalík brankou v přesilovce srovnal proti Kanadě na 1:1, pak zblízka sledoval i závěrečné vyrovnání při power play. „Ukázalo se, že máme velkou sílu,“ hodnotil po utkání loňský nejlepší kanonýr turnaje, který je teď na třech trefách. Další by rád přidal ve čtvrtek večer ve čtvrtfinále proti USA.

Sestřih utkání Kanada–Česko.Video: Česká televize

 
Článek

Dominiku, jak moc mrzí, že jste vyrovnání v závěru nepřetavili v konečnou výhru proti Kanadě?

Samozřejmě to mrzí. Dvě třetiny byly skvělé, pak se trochu roztrhl pytel s góly. Ale myslím, že jsme si za vyrovnáním šli. Snad se závěr příště přikloní k nám. Ukázalo to, že máme velkou sílu. Můžu to hodnotit jenom pozitivně. Kulisa nám pomohla. Užívali jsme si to a pořád jsme věděli, že s výsledkem můžeme něco udělat. Když celá hala bouří a skáče, je to velký zážitek.

Zážitkem byl i gól, kterým jste srovnával na 1:1, ne?

Samozřejmě. Přesilovky jsou hrozně důležité, navíc v klíčové fázi turnaje. Neči (Nečas) na mě celou dobu koukal, jenom jsem se snažil najít prostor. Přišla nádherná nahrávka přes osu, už jsem se to snažil jenom trefit. A vyšlo to.

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.

Jak moc pomáhá duo Pastrňák a Zacha?

Už jenom, když se na nás někdo podívá na papíru, tak to budí respekt. Dva světoví hráči, hrají přesilovku v nejlepší lize na světě. Je zábava s nimi hrát.

V každém zápase jste bodovali, ukazuje to sílu týmu?

Je to pozitivní, ale chtěli jsme to samozřejmě zvládnout a vyhrát. Škoda, že se to dneska nepovedlo. Určitě ale charakter v týmu je. Hrajeme jeden za druhého. Všichni drží systém, nikdo si nedělá, co chce. To je hrozně důležité. Když se o to opřeme, tak se ve čtvrtfinále můžou dít velké věci.

Postoupí čeští hokejisté přes USA do semifinále MS?
Ano
77,5 %
Ne
22,5 %
Celkem hlasovalo 31891 čtenářů.