Hlavní obsah

Sparťané si oslavy užili, teď chtějí i pohár. Bumbali a třeba to bude znát, říká kapitán Plzně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mají za sebou bujaré titulové oslavy, které propukly po sobotním vítězství na půdě Mladé Boleslavi. Fotbalisté Sparty se ale museli rychle vrátit zpět do běžného režimu, už ve středu je totiž čeká finále MOL Cupu v Plzni. Získat po 10 letech opět double je lákavá představa.

Oslavy na LetnéVideo: Sport.cz

 
Článek

Pivo na hřišti, zpívání a popíjení v kabině, radovánky s fanoušky na Letné a cesta do centra Prahy. Sobotní noc byla pro sparťany společensky náročná. V neděli dostal tým volno.

„Oslavy byly v den úspěchu velké. Moc jsme si je užili. Zúčastnili se všichni, máme zážitky do konce života. Pak jsme ale začali přípravu na finále, v pondělí a úterý byly normální tréninky. Jsme stoprocentně nachystaní a motivovaní,“ říká kapitán Sparty Ladislav Krejčí.

Sám ještě v Boleslavi vybízel ostatní k doslova „pekelným oslavám“. To se dle jeho slov podařilo splnit. „Jsem rád, jak jsme k tomu kolektivně přistoupili. Úspěchy je nutné si užít, jsem na všechny hrdý,“ dodává.

„Byla to úžasná noc, odměna za celou sezonu se zbytkem klubu a fanoušky. Užili jsme si to. Jak říká Láďa, odnášíme si vzpomínky na celý život. Ale ano, teď se soustředíme jen na finálové utkání,“ přidává trenér Brian Priske.

Otázkou zůstává, zda bezesné křepčení nezanechalo na úřadujících šampionech nějaké následky. „Ano, slavili a bumbali, možná to může mít na hřišti souvislost. Chtějí však double, prahnou po něm a udělají maximum. Také náš cíl ale je zvednout pohár nad hlavu,“ hlásí kapitán Viktorie Lukáš Hejda.

Vzkazy pro fanoušky

FAČR pro finále MOL Cupu všem fanouškům doporučuje dostavit se na stadion s dostatečným časovým předstihem, ideálně krátce po 16. hodině. Dále prosí a apeluje, aby nikdo po skončení utkání za žádných okolností nevstupoval na hrací plochu. V průběhu zápasu je přísný zákaz používání pyrotechniky. A ještě jedna důležitá věc. Asociace důrazně nedoporučuje pořizovat lístky mimo oficiální distribuční kanály. Kupující se zakoupením přes prostředníka či překupníka vystavuje riziku neplatné/falešné vstupenky.

Podle trenéra Plzně Miroslava Koubka pak radovánky mohou mít přesně opačný účinek: „Když se vám o víkendu podaří vyhrát ligu, můžete slavit, jak chcete. Hlava pořád pracuje pozitivně. Vůbec to neuškodí, hráč je stále natěšený. Nejsme naivní, že abychom si mysleli, že tohle je naší výhodou.“

Sparta je ve finále potřetí v řadě, proti Slovácku i se Slavií ale neuspěla. Double navíc slavila naposledy v roce 2014, kdy ve finále poháru zdolala po 10. sérii penaltového rozstřelu právě Plzeň.

Západočeši pak čekají na tuto trofej od sezony 2009/2010. Například kapitán Lukáš Hejda od té doby hrál dvě finále, z obou však odešel zklamaný.

„Všichni vnímáme důležitost zápasu. Mám tituly i triumfy v superpoháru, tohle mi do sbírky ještě chybí. Motivace je maximální. Těšíme se, chceme zvednout trofej,“ říká Hejda. Plzeň věnovala zápasu poslední týdny maximální péči. „Všichni byli v zápřahu, až na utkání na Slavii se vše v nadstavbě povedlo. Jsme dobře připravení,“ doplňuje.

Kdo zvítězí ve finále MOL Cupu?
Plzeň
35,4 %
Sparta
64,6 %
Celkem hlasovalo 2092 čtenářů.