Ve čtvrteční Ulici dostane Prokop kázání od ředitelky. To ho naštve, a tak seřve Magdu

Ve čtvrteční Ulici dostane Prokop kázání od ředitelky. To ho naštve, a tak seřve Magdu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Magda vyžvaní Ireně, že se vyspala s Prokopem. Paní ředitelka z toho nebude nadšená a svou frustraci dá Prokopovi ostře najevo. Pokáraný rošťák se proto na Magdu naštve. Doufal, že celá záležitost zůstane jen mezi nimi a že už ji nebudou muset nadále řešit, ale s ní to prostě nikdy nejde jednoduše.

Ovládej své pudy, Prokope

Protože Magda odmítne jet na školní výlet se Soňou, Irena musí nahonem promíchat dozory a utvořit nové dvojice pedagogů. Není to však jednoduché a upřímně řečeno, vůbec ji tyhle šachy kvůli čistě osobním důvodům netěší. Magda má výčitky vůči Soně kvůli tomu, že se vyspala s Prokopem, a nedokáže si představit, že by s ní trávila čas na jednom pokoji, když se jí ani nedovede podívat do očí. Přizná Ireně, co se mezi ní a Prokopem stalo – s tím, že se jednalo o hloupý úlet a velkou chybu.

Ředitelka Landová se snaží neznít naštvaně nebo zklamaně, ale navzdory vlastním tvrzením je asi od obojího trochu. Nechápe, proč Magda vyvedla takovou pitomost, která může ublížit nejen všem okolo, ale hlavně jí samotné. V Ireně vřou emoce a vybije si je na Prokopovi. Ten ji totiž ještě víc rozčílí, když ji přijde osobně ujistit, že všichni profesoři jsou profesionálové, a tak není důvod překopávat rozpisy na výlet. Doporučí mu, aby začal laskavě ovládat svoje pudy a přestal jí rozkližovat kolektiv.

Irena zuří, Prokop by asi jel rád na výlet s Magdou i Soňou.
Irena zuří, Prokop by asi jel rád na výlet s Magdou i Soňou. | Zdroj: TV Nova

Příště drž jazyk za zuby, Magdo

Místo aby převzal zodpovědnost za své činy, Prokop jen zadoufá, že se Soňa nic nedozví, a naštve se na Magdu, která nejdřív byla se vším naprosto v pohodě, ale teď najednou o jejich úletu zbytečně žvaní s Irenou. Hned si to s ní půjde vyřídit do kabinetu. Vztekle se jí zeptá, komu všemu ještě hodlá o té jedné společné noci vyprávět? Třeba Prokopovu otci, aby to u něj měl na talíři celý další rok?

Magda se hájí tím, že zkrátka asi není tak splachovací jako on a nedokáže se přetvařovat, jako by se vůbec nic nestalo. Prokop zuří, jelikož právě tak se dohodli, že budou dělat, jako by k ničemu nedošlo. Ale ne, ona musí pobíhat po škole a vykládat o tom kdekomu na potkání. Aby ho alespoň trochu uklidnila, nabídne mu Magda čaj a omluvu. Nechtěla ostatně Ireně nic říkat, jenže ona to z ní dostala právě ve chvíli, kdy ji prosila, aby nemusela jet se Soňou na školní výlet. On se také omluví, že na ni křičel. Zkrátka jen doufal, že tentokrát mezi sebou nebudou muset nic řešit. Holt spolu neměli spát, tak by se jakémukoli řešení vyhnuli.

Trošku uber, Soňo

I když Prokop tvrdí, že Soňa o jeho úletu s Magdou neví, Magdě je nesmírně podezřelé její nenadálé přátelské chování. Podle Soniny podivné logiky by to mohlo znamenat, že přinejmenším něco tuší. Paní zástupkyně se navíc úplně nadchne pro dobročinnou sbírku oblečení, se kterou původně přišly dvě studentky. Dokonce školním rozhlasem vyhlásí informace o celé akci a organizaci Moment, přinese pytle na třídění dalšího obnošeného šatstva a zajistí odvoz. O žádnou z těchto aktivit z její strany ale vlastně nikdo nestojí. Sonina přehnaná iniciativa vzbudí spíš rozpaky. Jak jí Magda domluví? A co řekne Soňa na to, že s ní nebude moct jet na turisťák?

Zdroj článku:
  • Autorský text