Hlavní obsah

Basketbalisté Bostonu na úvod semifinále NBA udolali Indianu v prodloužení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Basketbalisté Indiany byli po prvním postupu do semifinále NBA po deseti letech blízko dalšímu překvapení, když v úvodním duelu sahali po výhře nad vítězem základní části Bostonem. Celtics ale na domácí palubovce zvládli lépe koncovku i prodloužení a nakonec Pacers udolali 133:128. Velkou zásluhu na tom měl Jayson Tatum, který deset ze svých 36 bodů dal v prodloužení. Boston se tak ujal vedení v sérii hrané na čtyři vítězství.

Foto: Michael Dwyer, ČTK/AP

Jayson Tatum a Derrick White se radují z výhry Celtics.

Článek

Indiana přitom měla zápas ve svých rukou. Posledních pět minut čtvrté čtvrtiny těsně vedla, jenže v poslední půlminutě dvakrát ztratila míč a Boston toho využil. Jaylen Brown trojkou z rohu přes obránce vyrovnal a poslal zápas do prodloužení. „Takhle jsme si to naplánovali. Nakreslili jsme si akci a já řekl Jrue Holidayovi, že se uvolním do rohu. A povedlo se,“ řekl Brown.

V prodloužení zazářil Tatum, který 72 vteřin před koncem košem s faulem poslal Boston do vedení a to následně pojistil trojkou. Snahu Indiany ještě se zápasem něco udělat pak uťal trestnými hody.

K výhře kromě Tatuma výrazně přispěli také Brown s 26 body a Holiday s 28 body. Indianu táhli Tyrese Haliburton s 25 body a deseti asistencemi, Pascal Siakam s 24 body a 12 doskoky a Myles Turner s 23 body a deseti doskoky.

„Tahle porážka jde za mnou,“ řekl trenér Indiany Rick Carlisle. „Měl jsem si těch deset vteřin před koncem vzít timeout, abychom si naplánovali, jak vyhodit z autu a trestnými hody zápas rozhodnout. Místo toho jsme ztratili míč. Mrzí nás to, ale série jede dál,“ dodal. „Přesvědčili jsme se, že s nimi můžeme hrát. O výhru nás připravily jen dvě hloupé ztráty,“ doplnil trenéra Haliburton, který byl u obou ztracených míčů.

Související témata: