Hlavní obsah

Krejčího double hodně láká: Chceme být zapsáni do historie Sparty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako kapitán povede fotbalovou Spartu ve finále MOL Cupu v Plzni v cestě za vytouženým doublem. Sám Ladislav Krejčí navíc nechce zopakovat poslední dva pohárové ročníky, kdy Letenští vždy závěrečný duel soutěže nezvládli. Oslavy po zisku titulu jsou pryč, Sparta prahne po další trofeji.

Příjezd autobusu na LetnouVideo: Sport.cz

 
Článek

Po sobotním zápase v Mladé Boleslavi a obhajobě titulu jste vyzýval k pekelným oslavám. Povedlo se?

Ano, dokázali jsme to naplnit. Jsem rád, jak k tomu všichni přistoupili. Není jednoduché dosáhnout úspěchu, takže pak je potřeba si to pořádně užít. Stalo se a na to jsem hodně hrdý. Oslavy byly veliké, máme zase zážitky do konce života.

Trenér mluvil o odplatě za březnovou prohru 0:4, kterou jste v Plzni utrpěli.

Podobné chvíle nechcete zažívat. Je to motivace, abyste se tak už nikdy necítili. Na druhou stranu je důležité si prožít dobré i špatné chvíle. Vše vám pomáhá jít kupředu.

Poučíte se z debaklu?

Ukázali jsme si důležité momenty. Co nám nevycházelo, co nám chybělo. Byli jsme ale v jiném rozpoložení, uprostřed náročného období. Víme o věcech, které by se neměly stávat.

Oslavy na Letné.Video: Sport.cz

Už jste mluvil o motivaci, double vás musí hodně lákat.

Obrovsky. Navíc je v kádru více lidí, kteří prohráli poslední dvě finále poháru na Slovácku a doma se Slavií. Všichni víme, o co hrajeme. Double, obhajoba. Chceme být zapsáni do historie Sparty, že zrovna my jsme sbírali trofeje a byli součástí této éry.

Jak se těšíte se na duely s útočníkem Plzně Tomášem Chorým?

Tomáš je silný a kvalitní hráč, souboje s ním jsou vždy těžké. Těším se na něj jako na každého. Věřím, že porovnáme kvalitu v nejsilnějších sestavách. A pak ať vyhraje ten lepší.

Vzkazy pro fanoušky

FAČR pro finále MOL Cupu všem fanouškům doporučuje dostavit se na stadion s dostatečným časovým předstihem, ideálně krátce po 16. hodině. Dále prosí a apeluje, aby nikdo po skončení utkání za žádných okolností nevstupoval na hrací plochu. V průběhu zápasu je přísný zákaz používání pyrotechniky. A ještě jedna důležitá věc. Asociace důrazně nedoporučuje pořizovat lístky mimo oficiální distribuční kanály. Kupující se zakoupením přes prostředníka či překupníka vystavuje riziku neplatné/falešné vstupenky.

Kdo zvítězí ve finále MOL Cupu?
Plzeň
35,4 %
Sparta
64,6 %
Celkem hlasovalo 2092 čtenářů.