Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Pondělí 3. června 2024  |  Svátek má Tamara
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jubilejní 25. ročník Malevil Cupu je nadohled

PR článek

Malevil Cup 2024 se blíží, první červnový den nás čeká už 25. ročník mezinárodní maratonské klasiky. Pokud jste se ještě nepřihlásili, neváhejte, online přihlášky jsou aktuálně možné za základní startovné do 26. května na www.malevilcup.cz. Připojte se do startovního pole na náměstí v Jablonném v Podještědí 1. června 2024.

Malevilské trasy nabízí to nejlepší z Lužických a Žitavských hor. Kořeny, kameny, traily, lesní cesty, stoupání snad ve všech možných podobách i hravé a technické sjezdy. Má flow a každý si ji užije.

„Přípravy maratonu míří do finále ladíme poslední detaily na trasách. Máme rádi tradici, a proto žádné velké novinky nečekejte. Ty nejdůležitější jistoty jsou samozřejmě zachovány,“ říká šéf pořadatelského týmu Radek Patrák

Na výběr závodníci mají ze čtyř tradičních tras. Můžete si vybrat z královské trasy 100 km, která prověří nejzkušenější; ze střední 70 km, kde vás také nemine výjezd na Hvozd; dále 50 km pro ty, kteří si netroufají absolvovat stoupání na nejvyšší bod tras, ale přesto se chtějí „vyřádit“ na mnoha jiných zajímavých průjezdech terénem a pohodová 30 km dlouhá trasa. Nově vypsaná je gravel kategorie na 50kilometrové trase. Vybere si tedy opravdu každý.

Závod figuruje v kalendáři UCI se statusem C1. Je zařazen do série Marathon Man Europe a nově i do MTB Sachsen Cup. Z Lužických hor si účastníci také mohou odvézt cenné body do rankingu Kola pro život a Gravel series, neboť je Malevil partnerskou akcí seriálu.

Trasa 25. ročníku doznala dvou vynucených změn

„První změnou je vynechání ikonického průjezdu skrz Českou bránou. V lokalitě započala těžba kůrovcem napadených stromů, které hrozily pádem. Trasa tímto úsekem povede po souběžné lesní cestě. Druhá změna trasy platí už jen pro dvě delší trasy po přejezdu hranice do německé části. Trasa nepovede podél silnice na Žitavu pod zříceninou hradu Karlsfried jako v minulých letech. I v tomto úseku proběhla v minulých měsících těžba. Nově bude trasa objíždět Fuchskanzel. Na tomto úseku jsou pěkné výhledy“, dodává ke změnám ředitel tras Pavel Koreček.

Malevil Cup láká světovou maratonskou špičku

Do Lužických hor přijede tým Canyon Sidi. Na startovní čáře na náměstí v Jablonném nebude chybět Martin Stošek a Marc Stutzmann, které doplní Stefanie Walter. Malevil si nenechá ujít ani obhájce loňského vítězství Simon Stiebjahn (Singer racing team), který vyhrál Světový pohár XCM v americkém Snowshoe.

Program pro celou rodinu

Celý program odstartuje už v pátek 31. května výdejem startovních čísel ve Společenském centru a doprovodným programem na Dominikánském náměstí v Jablonném v Podještědí, který odstartuje v 15:30 hodin programem pro děti. Ty se mohou těšit na bike trialovou show nebo karate exhibici. Hlavním bodem pátečního programu bude koncert pop-rockové kapely The Apples v 19:45 hodin.

Pořadatelé z Jablonného se drží hesla, že Malevil je pro všechny. Myšleno je i na ty, co nemají závodní ambice. Proto je i letos součástí sobotní rodinná Cyklojízda (rodinný výlet po okolí Jablonného s cílem na Malevilu), soutěže s Týmem silniční bezpečnosti Libereckého kraje nebo si můžete vyzkoušet kola a sportovní náčiní v Decathlon zóně. Malevilský program uzavře večerní bike party s výbornou rockovou kapelou DÁMI, kterou tvoří i členové pořadatelského týmu.

S čím můžeš na Malevil Cupu počítat

Jubilejní 25. ročník si také žádá něco speciálního! Na všechny malevilské finišery bude v cíli čekat odměna, a to ne ledajaká! Pro někoho to může být medaile, pro někoho komponent, jímž vyšperkuje své kolo.

Technické zabezpečení a vůbec služby pro závodníky jsou na Malevilu na vysokém standardu. Profesionální technická pomoc od mechaniků Authoru bude na několika občerstvovačkách maratonu.

Bezpečnost je pro pořadatele prioritou, proto spoléhají po trase na celkem 22 záchranářů z řad IZS, Horské služby Jizerské hory, Saské horské služby a Německého červeného kříže.

Ve startovním balíčku najdete volné vstupenky na hrad Oybin, na vyhlídkovou věž v Jablonném v Podještědí a do katakomb v bazilice sv. Vavřince a sv. Zdislavy v Jablonném v Podještědí, které stojí za to využít. Dále pak vosk na řetěz Squirt, krém pro cyklisty k péči o sedací partie od Posedla, či energetické doplňky Enervit a Vitar.

Lužické hory a sklo k sobě neodmyslitelně patří. A tak si vítězové odvezou domů kus Lužických hor v podobě originální skleněné medaile ze sklárny Lasvit - Ajeto, kde vznikají trofeje i pro slavnou Tour de France.

Slosování o ceny je na Malevilu samostatná kapitola. Nabízí se tak možnost vyhrát jednu z hlavních cen gravel AUTHOR Ronin, profesionální montážní stojan Park Tool, wapku Nilfisk a další atraktivní ceny.

Takže do sedel a vzhůru do Lužických a Žitavských hor.

Registrace do závodu najdete na www.malevilcup.cz.

Pro nejaktuálnější informace sledujte Facebook a Instagram Malevil Cupu.

Ohodnoť článek

Štítky malevil cup, závod, cyklistika, kolo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jubilejní 25. ročník Malevil Cupu je nadohled  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.