Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Osmdesáté narozeniny by 13. května oslavil skladatel a zpěvák Petr Hapka (†70). Před deseti lety ale bohužel zemřel, tak si ho pojďme aspoň připomenout malým kvízem. S kým zpíval duety? K jakým filmům složil hudbu? A kde se vůbec narodil? Otestujte si s námi své znalosti!

1. Víte kde se Petr Hapka narodil?
2. Není divu, že se Petr Hapka stal naším významným hudebním skladatelem. Mezi jeho příbuzné patřil totiž jeden z velikánů vážné hudby. O koho se jednalo?
3. Kromě skládání hudby k písním byl autorem hudby i k mnoha filmům a seriálům. Pro který z těchto seriálů složil hudbu?
Foto: Herminapress
4. Petr Hapka spolupracoval s mnoha zpěváky a textaři. Kdo byl jeho dlouholetým parťákem, s nímž stvořil například alba V penzionu Svět nebo Citová investice?
5. Která herečka, známá například z filmů Fešák Hubert, Anděl s ďáblem v těle nebo Vítr v kapse, byla manželkou Petra Hapky?
6. Se kterou zpěvačkou nazpíval Petr Hapka duet Levandulová?
7. Méně znám je Petr Hapka jako herec. Kromě několika menších rolí, kde hrál často hudebníky, si zahrál v roce 1997 i jednu z hlavních rolí v jednom českém filmu. Jak se tento film jmenoval?
Foto: Herminapress
8. Některé ze sedmi dětí Petra Hapky dostaly ne úplně běžná jména. Která z těchto jmen patří jeho dětem?
9. Petr Hapka byl i autorem hudby k jedné sérii večerníčkových příběhů. O který večerníček se jednalo?
10. Který z těchto výroků nevyšel z úst Petra Hapky?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Další články

Načítám