Podávejte je s ovocem, javorovým sirupem nebo šlehačkou a dopřejte si sladkou oslavu. To, co je připravené s láskou, je přeci tím nejlepším dárkem pro každou výjimečnou ženu.
Foto: Babiččina volba
Jak udělat Mezinárodní den žen výjimečným?
Mezinárodní den žen, který připadá na 8. března, je nejen příležitostí k oslavě a poděkování všem ženám, ale také připomínkou dlouhého boje za rovnoprávnost. Jeho kořeny sahají až do 19. století, kdy dělnice v textilním průmyslu protestovaly proti nízkým mzdám a špatným pracovním podmínkám. Postupem času se svátek rozšířil do celého světa a dnes se slaví různými způsoby – například v Itálii je tradicí darovat žluté mimózy, zatímco v Albánii muži často věnují ženám čokoládu. Mnohé ženy potěší i malé osobní projevy uznání jako je snídaně do postele nebo květina. Jako sladké gesto můžete připravit tyto lahodné tvarohové vafle. Víkendová sladká snídaně, je totiž něčím, co zaručeně potěší každou ženu ve vašem okolí!
Vychytávka na kynutá těsta
Máte za sebou již nějaké pekařské neúspěchy a vyhýbáte se proto kynutým těstům obloukem? S tímto je navždy konec, s touto ingrediencí se pro vás kynutá těsta stanou rutinní záležitostí. Hladká mouka na kynutá těsta vás totiž při jejich přípravě rozhodně nenechá ve štychu a tvarohové vafle díky ní budou nadýchané, kypré a vláčné. Mouka také dodá těstu objem, a to pak bude krásně tažné a pružné a bude dobře držet svůj tvar. Tato mouka lépe váže vodu, proto při míchání těsta doporučujeme přidat o něco více tekutiny, než dáváte do běžné mouky. Hodí se skvěle do jakéhokoliv druhu kynutého pečiva a je vyrobena z pečlivě vybraného obilí 100% českého původu.
Ingredience
- 1 vanička polotučného tvarohu
- 2 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- 55 g hladké mouky na kynutá těsta Babiččina volba
- 30 g rozpuštěného másla
Na ozdobu:
podle chuti a sezony – ovoce, slaný karamel, oříšky a bylinky
Postup
Ze všech surovin připravte jednotné těsto. Vyšlehané nechte aspoň 10 minut odpočívat. Vaflovač opravdu hodně rozpalte, ať jsou vafle krásně křupavé.
Hustotu těsta hodně ovlivňuje obsah vody v tvarohu, tak se nelekněte, když bude hutnější, a hlavně těsto neřeďte. Při pečení můžete vaflovač lehce pomašlovat. Než ho zavřete, nechte těsto asi minutu zatáhnout.
Zdobte podle aktuální chuti a sezony.
Zdroj receptu: Babiččina volba
Nový komentář