Šilarová Jana, Plstění ovčí vlny

Šilarová Jana, Plstění ovčí vlnyJana Šilarová je autorkou publikací o výtvarných technikách a zejména zpracování ovčí vlny. V úvodu svojí další knížky se krátce věnuje historii zpracovávání ovčí vlny, dále se věnuje přípravě a způsobu praní ovčí vlny. V projektech ukazuje základy techniky mokrého plstění a jednoduché tradiční vzorování a postupně přechází k novějšímu způsobu plstění jehlou. Podle přehledných návodů si pak každý může snadno vytvořit míček, kuličky, spirálky dredy, náramky, motýla, vílu, medvídky nebo praktické podložky na židli či vlněné vložky do bot.

To co považuje autorka za důležité, je radost kterou každá tvořivá činnost přináší do života. "Plstění a čas s vlnou nám kromě získané techniky a výsledku práce dává také příležitost pobýt chvilku sami se sebou, zamyslet se. Kolik toho přeskakujeme, urychlujeme a jak často žijeme pouze z minulosti, ze zvyku"

Hodnocení: 5

64 stran, 179 Kč, knihu si můžete objednat na grada.cz.

Připravila Alena Isabella Grimmichová, můžete se podívat na její hedvábné šátky a šály nebo si přečíst knihu o Kouzlení s hedvabím a o Nunofilcování.






Šilarová Jana, Plstění ovčí vlny - další články

Háčkování s korálky - Recenze
Origami - Recenze
Nejlepší nápady pro děti - Recenze
Kouzlení s razítky - Recenze